Járványüzemmódban a TV2

Reagált a járványhelyzetre a TV2, a Nicsak, ki vagyok? vasárnap már felvételről ment, illetve óvintézkedéseket vezettek be az általuk használt ingatlanokban. Az Exatlon Hungary forgatása nem állt le Dominikán, a műsor készítői azt közölték, hogy folyamatosan figyelik a helyzetet és konzultálnak a helyi hatóságokkal. A médiacég kutatás szerint március elején 7 perccel nőtt az átlagos tévézési idő az egy évvel korábbihoz képest.

A TV2 Csoport már a vészhelyzetről szóló kormányrendelet kihirdetése előtt óvintézkedéseket vezetett be az általa használt ingatlanokban. A dolgozók folyamatos tájékoztatást kapnak a fertőzés megelőzésének lehetőségéről, illetve a betegség tüneteiről. Szigorú higiéniai előírásokat vezettek be, a közös terekben kézfertőtlenítő eszközöket helyeztek el, illetve a takarító személyzet rendszeresen végez fertőtlenítést az épületekben – derül ki a cég közleményéből.

A múlt héten pedig sikeresen bevezették a vállalatnál az otthoni munkavégzés lehetőségét. Előbbi mellett további szükséghelyzeti terveken dolgozik a vállalat vezetése arra az esetre, ha az egészségügyi körülmények megkívánják. A vírushelyzet következtében a TV2 egyes produkcióinak gyártását is átütemezte.

A járványhelyzettel kapcsolatos fejlemény, hogy a Nicsak, ki vagyok? – a rejtélyek színpada showműsor vasárnap a TV2-n, a vírushelyzet miatt ezúttal felvételről kerül adásba. Ennek oka, hogy a felvételhez kisebb számú stáb szükséges, mint egy élő adáshoz, így a közreműködők biztonságának érdekében született ez a döntés. A vasárnapi adás után a műsor szünetre megy, de amint a körülmények lehetővé teszik visszatér a képernyőre.

Nem áll le az Exatlon Hungary

A TV2 talán legnépszerűbb produkcióját, az Exatlon Hungary-t a Dominikai Köztársaságban forgatják, ahol a járványhelyzet miatt március 16-tól egyelőre 30 napra korlátozták a ki- és beutazásokat. A műsor forgatása a stáb tájékoztatása szerint a kezdetektől fogva egy hermetikusan lezárt, fegyveres őrökkel védett területen zajlik. Jelezték azt is, hogy a koronavírus világjárvány egyre intenzívebb terjedése miatt fontos óvintézkedéseket tettek azért, hogy a teljes magyar csapat, mind a versenyzők, mind a stábtagok épségben és egészségben vészeljék át ezt az időszakot, a forgatás ugyanakkor nem állt le.

Egy ideje sem a versenyzők, sem a stábtagok nem hagyhatják el a forgatás helyszínéül és a magyar csapat szálláshelyeként is szolgáló lezárt területet, senki sem érintkezhet idegenekkel. A versenyzőkre és a stábra egy kitűnően felkészült nemzetközi orvosi stáb felügyel a nap 24 órájában és felkészültek a koronavírus tesztelésére is, emellett a versenyzők és a stábtagok szálláshelyeit fertőtlenítik, illetve arcmaszkok, kézfertőtlenítők és tájékoztatók kerültek kiosztásra.

Az utazási korlátozásokat megelőzően több tartalék játékos érkezett Magyarországról a Dominikai Köztársaságba. Ők az előírásokat betartva karanténban várakoznak, naponta esnek át orvosi vizsgálaton, és csak akkor csatlakozhatnak a versenyhez, ha egészségesek, így a személyük semmilyen veszélyt nem jelent a többi versenyzőre és a stábtagokra nézve.

Többet tévézünk a korlátozó intézkedések miatt

A TV2 kutatása szerint, amely a Nielsen Közönségmérés adataira épül, március első 12 napjában, a teljes lakosság átlagosan 7 perccel többet tévézett, mint egy évvel korábban a hasonló periódusban. Korcsoportok tekintetében eltérő a változás mértéke, a legnagyobb növekedést, 17 percet a 18-39 éves férfiak mutatják.

A 18-59 éves korosztály tagjai 6 perccel, a 18-49 éves korosztály tagjai 12 perccel töltöttek több időt tévénézéssel március első 12 napjában, mint egy évvel korábban (Live+AS live adatok alapján). A növekedés minden bizonnyal a korlátozó intézkedések hatása is, amelyek miatt egyre többen dolgoznak otthonról.

  • Megosztom