Izgalmas programok a Turizmus világnapján

Templomi tárlatvezetés, szabadulós játék egy romkocsmában, sétakocsikázás a Lázár Lovasparkban – többek között ezekkel a programokkal várják az érdeklődőket a Turizmus világnapja alkalmából rendezett nyílt napon szeptember 27-én. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) már második alkalommal szervez ilyen rendezvényt partnereivel, amelynek eseményeire hétfőtől regisztrálhatnak az érdeklődők.

 

A BFTK ezzel az eseménnyel Budapest turisztikai szolgáltatásait, attrakcióit és kulturális értékeit kívánja népszerűsíteni, megismertetni. A nyílt naphoz idén több mint 30 programmal csatlakoztak a budapesti turisztikai szolgáltatók – írja az MTI a szervezők közleménye alapján. Tavaly az első nyílt napon 20 esemény várta az érdeklődőket.

 

A programban a jelentkezők az idén megismerkedhetnek például az Aquaworld élményfürdővel, a Csodák Palotájával, de templomi tárlatvezetés, előadás a katolikus templomok jelképeiről és templomi koncert is szerepel a kínálatban. A vállalkozó kedvű jelentkezőket várják egy romkocsmába szabadulós játékra vagy a Lázár Lovasparkba sétakocsikázásra. A budapesti városnéző séták mellett, több múzeumi látnivalóval is szolgál a nyílt nap, köztük olyan nem szokványos lehetőséggel, mint például jógázás egy galériában.

 

A programok nagy része ingyenes, más részük kedvezményes, azonban a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni itt lehet. Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli a turizmus világnapját.

  • Megosztom