A rovat megjelenését a szerencsejáték Zrt támogatta.

Izgalmas közvetítések a Discoveryn

A Discovery és a PGA TOUR stratégiai szövetséget köt, és létrehozzák a golf új nemzetközi multiplatformját, amely világszerte minden képernyőn és készüléken elérhetővé teszi a rajongók számára a sportág versenyeit, legjobb játékosait és legizgalmasabb pillanatait, A partnerség célja az is, hogy a golf népszerűsége és rajongótábora az egész világon növekedjen.

Az Egyesült Államokon kívül a PGA TOUR minden eseményének globális multiplatform élő közvetítési jogaira vonatkozó, eddig példa nélküli megállapodás 12 évre szól (2019-2030). Összesen évi 2000 óra tartalom közvetítését jelent, melynek része a PGA TOUR-hoz tartozó hat esemény, emellett évi közel 150 egyéb verseny, többek között a THE PLAYERS Championship, a FedExCup Playoffs és a Presidents Cup.

A 220 országra és területre vonatkozó lineáris jogok mellett a megállapodás egy dedikált PGA TOUR over the top (OTT) videós felület létrehozását is tartalmazza, amelynek megvalósításában a Discoverynek az Eurosport Playerrel szerzett tapasztalatára építenek. A Discovery több mint kétmilliárd dollárt fektet be az együttműködés ideje alatt. Ennek része a PGA TOUR nemzetközi médiajogainak megvásárlása, illetve a globális – Egyesült Államokon kívül elérhető – OTT platform létrehozása.

A Discovery a PGA TOUR-eseményeket portfóliója fizetős és ingyenesen fogható csatornáin, digitális és online felületein fogja közvetíteni, és együttműködik annak kidolgozásában is, hogyan hasznosíthatóak a PGA TOUR gazdag archívumának jogai minden médiaplatformon.

David Zaslav, a Discovery elnök-vezérigazgatója: „A mai nap a golfrajongók ünnepe világszerte. A Discovery és a PGA TOUR olyan együttműködést kötött, mint senki más eddig. A hosszú távú partnerség lévén létrejön a golf új globális otthona, ahol évente többek között 2000 óra élő tartalmat kínálunk a sportág legnagyobb pillanataiból, történeteiből és sportolóiról. A pjongcsangi első sikeres olimpiánkat követően a Discovery világszerte erős terjesztési hálózatával és hirdetési infrastruktúrájával, piacismeretével, a sport területén a fogyasztókat közvetlenül elérő platformokkal és márkákkal kapcsolatban szerzett globális tapasztalatával járul hozzá ahhoz, hogy a golfban értékes kínálatot hozzunk létre közösen az Egyesült Államokon kívül minden piacon.

A PGA TOUR 2007 óta egyedileg tárgyalt az Amerikán kívüli közvetítési jogokról. A Discovery és a PGA TOUR együttműködése a két szervezet nemzetközi multiplatform jogok kezelésében és új digitális szolgáltatások elindításában szerzett együttes tapasztalatára épít. A partnerség révén erőteljes nemzetközi terjesztési és közvetítési stratégiát alakítanak ki a golf legnagyobb presztízsű versenyeihez, amellyel optimalizálható a nézők elérése a szabadon fogható, a fizetős és a digitális csatornákon.

Az együttműködés két egymást nagyon jól kiegészítő, a történetmesélés és a sport terén gazdag örökséggel rendelkező globális márkát hoz össze. A PGA TOUR változatos tartalmai, gyártási tapasztalata, médiajogai és globális médiapartnerségei egyesülnek a Discovery világszerte szerzett helyi médiapiaci ismeretével, globális marketing- és promóciós platformjaival, és a legnagyobb és legnézettebb sportágakhoz kapcsolódó multiplatform-megállapodások legjobb kihasználásában gyűjtött tapasztalatával.

A projektet Alex Kaplan irányítja, aki a Discovery és a PGA TOUR közös vállalkozásának elnöke és ügyvezetője lesz. Kaplan korábban az Eurosport Digital kereskedelemért felelős ügyvezető alelnöke volt, irányítása alatt az Eurosport közvetlenül a felhasználók számára értékesített (D2C) szolgáltatásaira feliratkozók száma elérte az egymilliót. Azt megelőzően az NBA globális médiadisztribúcióért felelős alelnöke volt, ahol a globális D2C stratégiáért felelt. A közös csapat egyik vezetője lesz terjesztésért felelős alelnökként Thierry Pascal a PGA TOUR-tól.

A Discovery jelentős tapasztalatot szerzett már globális sportjogok menedzselésében, a nézettség és a nézői élmény növelésében, saját és partnerplatformokon egyaránt. A Discovery az olimpia otthona Európában, és vezető sportmárkája, az Eurosport révén 54 országban kínál egész évben prémium, teljesen lokalizált tartalmat televízión és az első számú európai OTT streamingszolgáltatón, az Eurosport Playeren. A Discovery – négy olimpia (2018-2024) európai televíziós és multimédia jogainak tulajdonosaként – globális tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi sportjogok és disztribúció területén.

A 2018-as pjongcsangi téli olimpiához kapcsolódóan a Discovery több mint negyven szabadon fogható közvetítésre vonatkozó partneri megállapodást kötött, és az olimpia minden perce streamingszolgáltatáson keresztül elérhető volt Európában. A fiatalabb korosztályt innovatív közösségimédia-partnerségeken keresztül érték el – például a Snapchat első olimpiai együttműködésével Európában. A Discovery rekordszámú nézőt ért el televízión vagy digitális platformokon: az európai lakosság 63%-a szabadon fogható vagy fizetős televízión, digitális platformon vagy közvetítő partnereken keresztül találkozott az olimpiai játékokkal.

  • Megosztom