Izgalmas kezdeményezésben a BMW

A Blackwell & Ruth és Dr. Elisabeth Sandmann közötti együttműködésből megszületett „200 nő, aki újraírja a világról alkotott kép alapjait” című könyv október 28-án megnyíló háttérkiállítása a BMW Group exkluzív támogatását élvezi.

A nemzetközi könyvkiadványok díjnyertes kezdeményezőjeként ismert, új-zélandi Blackwell & Ruth, a „200 nő, aki újraírja a világról alkotott kép alapjait” („200 Women who will change the way you see the world”) című könyv német kiadója, Dr. Elisabeth Sandmann, valamint a projekt exkluzív partnereként közreműködő BMW Group 2018. október 27-én, szombaton tartja a müncheni Alte Bayerische Staatsbank csarnokában a kiadvány nevét viselő háttérkiállítás németországi megnyitó ünnepségét. Az október 28-tól megtekinthető tárlatnak november 21-ig az Alte Bayerische Staatsbank ad otthont, majd november 26-tól december 14-ig a „200 nő…” a Müncheni Műszaki Egyetem (TUM) épületébe költözik.

A „200 nő, aki újraírja a világról alkotott kép alapjait” mögött kétszáz összehasonlíthatatlanul egyedi interjú rejlik. A kétszáz főszereplőnek származásától, nemzetiségétől, vallásától, ismertségétől és képzettségétől függetlenül ugyanazt az öt kérdést tették fel, a válaszokat pedig egy csokorba gyűjtötték. Mi az, ami neked igazán számít? Mitől leszel felhőtlenül boldog? Miként képzeled el a legmélyebb fájdalmat? Ha tehetnéd, min változtatnál? Melyik az az egyetlen szó, amely a legjobban ábrázol téged?

Németországban most először állítják ki a „200 nő, aki újraírja a világról alkotott kép alapjait” című könyvhöz készült exkluzív fényképeket: a főszereplők, akik a világ minden szegletét képviselik, az egyéni interjúk elkészítése után a díjnyertes fényképész, Kieran E. Scott objektíve elé álltak. A páratlanul egyedi portrék megörökített pillanatai mindegyik történet személyes hátterébe betekintést engednek. A fényképek egy fehér lepedő előtt készültek.

A kiállítás a BMW Group támogatásával filmen és fényképportrékon keresztül mutatja be a kivételes elbeszélések és egyedi élettörténetek végtelen sokféleségét, a különbségekről, az esélyegyenlőségről, az egyenjogúságról és a bátorságról gondolkodtatva el a látogatókat.

Harald Krüger, a BMW Group igazgatótanácsának elnöke meggyőződéssel vallja, hogy az esélyegyenlőséget társadalmaink egyik meghatározó alappillérévé kell felfejlesztenünk. „Erkölcsi kötelességünk az esélyegyenlőség és annak támogatása. A társadalmi jólét és a nők munkaerőpiaci esélyegyenlősége között közvetlen összefüggés van” – fogalmazott.

„Örökös misszióm, hogy láthatóbbá tegyem a nőket” – mondta Dr. Elisabeth Sandmann, az Elisabeth Sandmann Verlag kiadóvállalat alapítója és elnök-vezérigazgatója. „Az a kétszáz nő, akikről itt olvasunk, akiknek a hangját halljuk és akiknek az arcát látjuk, megszégyenít minket: ezek a nők megmutatják, hogy bátorsággal és szenvedélyes elköteleződéssel a világon minden változás elérhető. Az egész projekt éppen ezért ugyanakkor a reményről, a jövőképekről és a változtatásról is szól” – tette hozzá.

2018. október 27-én, szombat délután 18 órakor a müncheni Alte Bayerische Staatsbank csarnokában megrendezett megnyitó ünnepség részeként a projekt két kezdeményezője, Geoff Blackwell (Blackwell & Ruth) és Dr. Elisabeth Sandmann (Elisabeth Sandmann Verlag) a „200 nő, aki újraírja a világról alkotott kép alapjait” című könyv leendő társadalmi hatásairól beszélget majd. Ezt követően a projekt társ-kezdeményezője, Ruth Hobday (Blackwell & Ruth) Bettina Böttinger televíziós műsorvezetővel és producerrel, valamint a könyv néhány főszereplőjével, így Julia Leeb fotóriporterrel, Sahm Venterrel, a Nelson Mandela Alapítvány vezető kutatójával és Diane Wright Foley-val, a James W. Foley Örökségi Alapítvány vezetőjével beszélget. A megnyitó zenei szórakoztatásáról az új-zélandi énekesnő, Kimbra gondoskodik majd, aki a projekt egyik főszereplője is egyben. Az október 27-i megnyitó ünnepségen a „200 nő…” szinte kivétel nélkül tiszteletét teszi.

  • Megosztom