Izgalmas filmekkel csábít a Spektrum

Két rendkívül izgalmas, idegrendszert nem kímélő dokumentumfilm sorozattal jelentkezik a Spektrum nyár elején. Főszerepben az a Zachary Quinto látható, akit legutóbb az AMC NOS4A2 című sorozatában még egy egészen más szerepben ismerhettek meg a nézők.

A „Rejtélyek nyomában” viszont legalább olyan izgalmakat ígér, mint az AMC horrorsorozata, igaz itt már a valósággal találkozhatnak a nézők, ami sokszor mégis filmbe illőnek mutatkozik. A sorozatnak nem csak házigazdája, de vezető producere is az Emmy-díj-jelölt Zachary Quinto (Star Trek, Snowden), amelyet az 1970-es években ikonikussá vált amerikai franchise ihletett, és amely megmagyarázhatatlan jelenségekkel foglalkozik a világ minden részéről. A rejtélyestől a tudományosig, az egyes epizódok bemutatják, hogyan kutatja Quinto a megfoghatatlant ebben a témakörben: földönkívüliekkel való találkozás, rejtélyes teremtmények, UFO-észlelések, időutazás és mesterséges intelligencia. A „Rejtélyek nyomában” olyan talányokat tár fel, amelyeket olyan szemtanúk és tudósok történetein keresztül ismerhetünk meg, akik személyesen kapcsolódnak az adott jelenséghez. Hamar kiderül például, hogy egy hétköznapi ember puszta kézzel hogy tudja meghajlítja egy autó ajtaját, és hogyan képesek a Shaolin szerzetesek olyan meditatív állapotba kerülni, melynek segítségével a hihetetlen – mások számára életveszélyes – fájdalmakat is kibírják.

A Rejtélyek nyomában bemutató epizódja június 6-án 20:10-kor látható a Spektrumon.

Emellett egy másik lebilincselő, bűnügyi sorozat is várja a nézőket, amely betekintést enged a bérgyilkosságok sötét világába, bemutatva az utóbbi évek legelképesztőbb eseteit. A „Gyilkosságra szerződve” című sorozatban a „megrendelők” olyan emberek, akikre senki nem gondolna: háziasszonyok, gazdag bankárok vagy nagymamák. Az elutasított szeretők történeteitől a féltékeny rokonokéig minden egyes epizód ritka, eddig nem látott felvételekkel illusztrálja az eseteket és egyben bevonja a nézőket a nyomozási folyamatba. A műsor különlegessége, hogy élőben követi a rendőrök munkáját, akik a felbújtók nyomába erednek és végül megakadályozzák a gyilkosságokat.

Gyilkosságra szerződve premier: június 6. 21:00 Spektrum.

  • Megosztom