Itthon is indulhat a Pokemon-őrület

Nagyot szakít a Nintendo a Pokemon Góval, amely eddig csak néhány országban volt hivatalosan elérhető. Az új játék a megjelenése után azonnal játékosok ezreit vonzotta magához, akik a küldetések gyorsabb teljesítése érdekében mélyen a zsebükbe nyúlhatnak.

Július 16-án 25 másik országgal együtt hazánkban is elérhető vált a játék. Noha a játékot a telepítőprogram letöltésével nem hivatalos úton eddig is meg lehetett szerezni, a Google Playbe és App Store-be csak hétvégén került fel.

A játék július 6-án jelent meg először az USA-ban, Új-Zélandon és Japánban. Az amerikai játékosok a megjelenés után öt órával a legnépszerűbb új alkalmazás lett. A játékot a Nintendo dobta piacra, és azóta több mint 70 százalékot erősödtek a cég részvényei a tőzsdén, ráadásul a játékosok is jó néhány ezer dollárt költöttek már el az alkalmazáson belül.

A játék teljesen ingyenes, de a gyorsabb haladás érdekében pénzért is lehet extra dolgokat vásárolni. Viszont, aki egy fillért sem szeretne költeni rá, annak sem kell aggódnia, hiszen kellő kitartással és türelemmel is szépen lehet haladni – írta az mfor.hu.

  • Megosztom