Itt strandolj az utolsó nyári hétvégeken!

Kitűnő vízminőséggel várják a kánikulában enyhülésre vágyókat a Dunakanyarban található strandok. A Coca-Cola HBC Magyarország I love Duna programjának keretében az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szakemberei május és szeptember között rendszeresen végeznek méréseket. A programban eddig részt vevő nyolc Duna-parti településhez idén csatlakozott Dunakeszi is.

 

A forró nyári napokon Budapest és környékének lakói leggyakrabban autóba ülnek, hogy a Balaton vagy a Velencei-tó strandjain frissíthessék fel magukat. Sokan talán nem is tudják, hogy természetes környezetben közelebb is strandolhatnának. A fővárosból ugyanis fél óra autózással elérhető valamelyik Dunakanyarban található település fürdőhelye. Ezeken a különlegesen szép tájakon található strandokon kitűnő, fürdőzésre alkalmas vízminőséggel várják a vendégeket, az ÁNTSZ ugyanis az I love Duna programnak köszönhetően nyaranta rendszeresen végez méréseket Szentendrén, Dunabogdányban, Kisorosziban, Leányfalun, Pócsmegyeren, Szigetmonostoron, Tahitótfalun és Zebegényben. A projekthez idén Dunakeszi is csatlakozott. A legfrissebb mérési eredményeket az érdeklődők az iloveduna.hu weboldalon nézhetik meg.

 

A 2015-ben, a Coca-Cola HBC Magyarország támogatásával indult I Love Duna projekt a strandolás és a folyóhoz köthető szabadidős programok népszerűsítésén keresztül szeretné felhívni a figyelmet a víz minőségének és felelős vízhasználatnak a fontosságára. A társaság által működtetett iloveduna.hu weboldal a vízminőségi adatokon túl helyet kapott a projektben részt vevő strandok képekkel illusztrált leírása, valamint egy Duna-blog is.

  • Megosztom