Itt a Disney újabb nagy dobása

Jó mélyen a zsebébe nyúlt a Disney, de cserébe sikerült egy igazi nagyhalat megszereznie: a társaság megvette a Lucasfilmet. A 4,05 milliárd dolláros vételár elsőre ugyan soknak tűnhet, de a Star Wars és Indiana Jones jogok birtoklása, illetve a Star Wars folytatása hatalmas bevétellel kecsegtet.

 

A Walt Disney 4,05 milliárd dollárért megvásárolja a Lucasfilmet. Ezzel a társasághoz kerül az Industrial Light & Magic nevű vállalkozás is, ami többek között a Star Wars filmek trükkjeit készítette. A Lucasfilm egyedüli tulajdonosa, George Lucas a vételár felét készpénzben, a másik felét pedig Disney részvényekben kapja majd meg.

 

A médiacég a felvásárlással az Indiana Jones és a Star Wars filmek jogait is megszerezte. A tervek szerint a Star Wars történetet folytatják is, az első új epizód 2015-ben kerülhet a mozikba, ezt követően 1-2 évente jönne egy-egy újabb rész.

 

Az utóbbi évtizedben ez már a harmadik nagy bevásárlása volt a Walt Disney-nek, a vállalat 2006-ban 7,4 milliárd dollárt fizetett a Pixarért, majd 2009-ben 4 milliárd dollárért megszerezte a Marvelt.

 

A Lucasfilmet eddig George Lucas-szal együtt irányító Kathleen Kennedy lesz a jövőben a vállalat vezetője, igaz ezúttal lesz egy főnöke is, Alan Horn, a Walt Disney Studios elnökének személyében.

 

  • Megosztom