Itt vannak a részletek Dudás Gergely új projektjéről

Politis.hu néven indít tisztán közéleti, csak előfizetők számára elérhető híroldalt az Index.hu volt főszerkesztője, Dudás Gergely. A portál akkor rajtol, ha összejön 30 ezer előfizető, a finanszírozási kampányt az Indiegogo-n indították. A tervek szerint 30 fős, profi stáb dolgozik majd a site-nál, és lesznek vidéki tudósítók is.

Érdekes részletek derültek ki Dudás Gergely új projektjéről, az elsősorban az előfizetésekre építő Politis-ről. A site éves előfzetési díja 10 ezer forint lesz (33 euró), de ez csak az alap, egy magánszemélynek, emellett még több konstrukció is elérhető. A legnagyobb csomagban 500 előfizetést lehet vásárolni, igaz ezért már 16500 eurót kell fizetni. A rajtot jövő tavasszal tervezik.

Dudás Gergely az új kiadványt bemutató videóban beszél arról is, hogy miért hagyta ott az Index.hu-t. „Azért mondtam fel néhny hónappal ezelőtt, mert elegem lett abból, hogy küzdenünk kell az újságírói értékekért, az alapelveinkért, a minőségért. Elegem lett abból, hogy a mi hitelességünket kezdi ki a hirdetői befolyás. És elegem lett abból, hogy minket sároz be a tulajdonosi háttér. De nem csak így működhet a média” – mondta el Dudás Gergely.

Az induláshoz 30 ezer előfizető jelentkezése szükséges. A tervek szerint meglehetősen nagy, 30 fős szerkesztőségi csapat áll fel, és azokban a megyékben, ahol 3000-nél több előfizető lesz, helyi tudósítót is foglalkoztatnak majd.

A Politis.hu-n hirdetések is lesznek, azonban az ígéretek szerint csak mértékkel és nem lesznek majd szerkesztőségi tartalomnak álcázott hirdetői anyagok.

Ha nem jön össze a hátralévő két hónapban a 30 ezer előfizetés, akkor az addig jelentkező visszakapják a befizetett összeget.

  • Megosztom