Itt az újabb fordulat Index-ügyben – Tevan visszalépett

Meggondolta magát, mégsem lesz az Index főszerkesztő-helyettese Tevan Imre. Facebook bejegyzésében arról ír, hogy „nem ez az a profi csapat, amely megcsinál egy új “Index”-et” – utalva a háromtagú igazgatóságra.

Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke és a Magyar Fejlődésért Alapítvány, az Index tulajdonosának kuratóriumi elnöke tegnap jelentette be, hogy a korábban már hat évig az Index főszerkesztő-helyetteseként dolgozó Tevan Imre visszatér a laphoz ebben a pozícióban. Tevan Imre azonban ma reggelre meggondolta magát és a Facebookon jelentette be, hogy mégsem lesz főszerkesztő-helyettes.

Döntésének indoklásában leírta, hogy alapkérdés volt számára, hogy lehet-e független és színvonalas újságként működtetni az Indexet, elkerülhető-e a politikai beavatkozás, és végül arra jutott, hogy elképzelhető.

Azzal viszont nem foglalkozott, hogy az igazgatóság tagjai – Bodolai László, Szombathy Pál, aki pár napig vezérigazgató is volt, illetve Sztankóczy András képesek lesznek-e összehozni egy olyan csapatot, ami elfogadható minőségben átveszi a távozó indexesek feladatait. A helyzet szemléltetésére Tevan Imre leírta, hogy hétfőn kereste meg az egyik igazgatósági tag, hogy csatlakozzon újra a laphoz és azóta sem lehetett más bemutatni az új csapatból. A bejegyzésben utalt rá, hogy Szombathy, illetve Sztankóczy közül valamelyik töltheti be a főszerkesztői pozíciót, de még nem sikerült eldönteni, hogy ki legyen az.

Az Index lényegében teljes szerkesztősége egy hete mondott fel, a felmondások jogi részleteit most hétfőn tisztázták, többen azonnal abbahagyták a munkát, míg a többiek a felmondási idő alatt frissítik a tartalmakat. A szerkesztőség távozásának közvetlen előzménye Dull Szabolcs korábbi főszerkesztő kirúgása volt.

Bodolai László az elmúlt napokban többször is nyilatkozta, hogy tovább vinné az Indexet, azonban kérdés, hogy milyen csapattal. Ha az általános, egy hónapos felmondási idővel számolunk, akkor már csak bő három hete maradt a vezetésnek, hogy létrehozzon egy új csapatot.

  • Megosztom