Vegyes eredmények a lappiacon

Izgalmasan alakultak az értékesítési adatok a hazai lappiacon a harmadik negyedévben, a korábbi időszak trendjeivel ellentétben ugyanis a második negyedévhez képest több lap is növelni tudta eladott példányszámát. A Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (MATESZ) adatai szerint többek között a Blikk, a Bors és a HVG is ezek közé tartozott, míg a Magyar Nemzetnél, illetve a Kisalföldnél csökkenést mértek

A harmadik negyedévben mintegy kétezerrel adtak el többet a Blikkből, a Borsból és a Kiskegyedből is, mint az április-júniusi időszakban. De minimális mértékben emelkedett a HVG értékesített példányszáma, és a Heti Válasznál is hasonló volt a helyzet.

 

A Nemzeti Sport szintén közel ezres fejlődést tudott felmutatni, míg a szintén a Mediaworks-höz tartozó Népszabadság eladása minimális mértékben – kevesebb mint 300-zal – csökkent.

 

A közéleti napilapok közül a Magyar Nemzetből majdnem 3 ezerre fogyott kevesebb a harmadik negyedévben, mint az előzőben. A Kisalföldnél közel ezres visszaesést mért a Matesz.

 

Kimondottan jól sikerült ez az időszak a Story magazinnak, amely majdnem tízezerrel, 173 ezer fölé növelte értékesítését. A Nők Lapjából négyezerrel fogyott több.

  • Megosztom