Ismét versenghetnek a tehetséges fiatalok

A filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók már nevezhetnek az Országos Diákfilmszemlére. A szervezők augusztus 1-ig várják az alkotásokat.

 

A budapesti Aranytíz Kultúrházban augusztus 21. és 27. között zajló seregszemlén általános és középiskolások, valamint fiatal filmesek versenyeznek. Szignál-film elnevezéssel külön kategóriát hirdettek a szervezők azoknak, akik kedvet éreznek a szemle bemutatkozó kisfilmjének elkészítéséhez – olvasható az MTI beszámolójában.

 

A 20 percnél rövidebb alkotások előzsűrizés nélkül kerülnek be a szemle programjába, a 20 percnél hosszabbak viszont előválogatáson vesznek részt. Az alkotások és a nevezési lapok leadási határideje augusztus 1.

 

A vetítések után naponta a szakmai zsűri vezetésével nyilvános konzultációt tartanak az alkotók és az érdeklődők számára. A munkákat Nyakó Júlia színművész, Matkócsik András operatőr-rendező, Medgyesi Gabriella szerkesztő, Kocsis Ágnes rendező és Szita Miklós Balázs Béla díjas producer zsűrizi – közölte a Polifilm Műhely Alapítvány az MTI-vel.

 

A filmszemlét a Ház a Réten Kulturális Egyesület, az Aranytíz Kultúrház és a Polifilm Műhely Alapítvány tizenkilencedik alkalommal rendezi meg – derül ki az MTI tudósításából.

 

  • Megosztom