Ismét elrajtol a Magyar Borok Útja Rali

Jövő péntek reggel fél 8-kor a Városligetből, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum elől rajtol el a 17. Magyar Borok Útja Rali, amelynek útvonala idén a tokaji, az egri, a mátrai és a dél-balatoni borvidéken vezet keresztül.

Az augusztus 24. és 26. között sorra kerülő eseményen több mint 90 páros indul, köztük ismert színészek, politikusok, újságírók, sikeres üzletemberek és neves közéleti személyiségek – írja tudósításában az MTI. Ferjáncz Attila sportigazgató szerint “az idei verseny nagyon hosszú és nagyon nehéz lesz.” A résztvevőknek ugyanis a három nap alatt közel 900 kilométert kell autózniuk a Budapest–Tokaj–Eger–Siófok–Budapest útvonalon, s közben 23 pincészetet és három pálinkafőzdét látogatnak meg. A rendezvény célja, hogy népszerűsítse az ország történelmi borvidékeit, a borkultúrát, valamint a falusi turizmust.

 

A Magyar Borok Útja Ralin autóba ül többek között György István, Budapest főpolgármester-helyettese, Bárándy György volt igazságügyi miniszter, Győrfi Pál, a Országos Mentőszolgálat szóvivője, valamint Szabó Dóra és Hódi Anikó szépségkirálynők. A rendezvény háziasszonya ismét Orosz Barbara színművésznő lesz.

 

A szervezők a hagyományoknak megfelelően ezúttal is nagy figyelmet fordítanak a biztonságra, szigorúan ellenőrzik majd, hogy az indulók betartják-e a KRESZ előírásait, sőt, minden nap meg is szondáztatják őket. A megadott útvonalról való letérést, az ellenőrző pontok kihagyását, vagy a gyorshajtást a versenybírók pontlevonással sújtják majd. A Hungaroring csúszós, vizes tesztpályáján és a pincészeteknél ügyességi játékokkal, valamint vidám vetélkedőkkel színesítik a programot.

 

A szervezők több kategóriában – például legjobb női páros, legjobb politikus páros, borászok kupája, legbiztonságosabban versenyző páros, a csínytevők párosa – fognak győztest hirdetni. A rendezvény jótékony célokat is szolgál. A zárónap ünnepélyes díjátadó gáláján tombolát és borárverést tartanak, s a befolyó összeget az Afrikai–Magyar Egyesületnek ajánlják fel – derül ki az MTI összeállításából.

  • Megosztom