Ismét csúcson az Apple

Az Apple a leginkább csodált vállalat a világon a Fortune magazin összeállítása szerint, a társaság többek között a Google-t és az Amazont előzte meg a listán. Az első helyet többek között hatalmas és meglehetősen fanatikus rajongótáborával, illetve azzal érdemelte ki az almáslogójú cég, hogy továbbra sem hajlandó beszállni az árharcba, ezért az iPhone és az iPad továbbra is presztízs terméknek számítanak.

A Fortune magazin összeállításában egyébként dominálnak az amerikai vállalatok, amit az is mutat, hogy a legjobb nem amerikai társaság, a BMW csak a 14. pozíciót foglalja el. A leginkább csodált cégek sorában a második a Google, amelynek mobilos operációs rendszere az összeállítás készítői szerint már az USA-ban is Kanadában is hamarosan megelőzi az Apple iOS-t, alkalmazásboltjából pedig több appot töltenek le a felhasználók, mint az App Store-ból.

 

A harmadik pozíciót az Amazon szerezte meg, amelyben nagy szerepet játszott gyors földrajzi expanziója, aminek köszönhetően egyik legnagyobb nyertese lehet a kibontakozó e-kereskedelmi boomnak. A negyedik helyet a Coca-Cola szerezte meg a listán, az összeállítás készítői elsősorban azt értékelték, hogy a vállalat igyekszik csökkenteni függését klasszikus termékétől és egyre nagyobb hangsúlyt helyez ásványvíz és rostos üdítő termékeire.

 

A TOP10-be egy médiacég is bejutott, a Walt Disney a 9. pozíciót szerezte meg. A listán egyébként feltűnik a Facebook is, igaz egyelőre igencsak a vége felé, a 48. helyen.

 

Érdekesség, hogy az Apple talán legnagyobb mobilpiaci riválisát, a Samsungot meglehetősen hátra sorolták a készítők, mindössze a 35. leginkább csodált cég.

 

A teljes lista itt érhető el.

  • Megosztom