Ismét elindult a #HÁZIMENZA

A teljesen új arculattal működő Nosalty márciusban hozta létre a #HÁZIMENZA Facebook csoportot, amelynek fő célja az volt, hogy gyors és költséghatékony receptekkel és tippekkel tegyék élvezhetővé a karantén-létet, és a home-office-t, novemberben pedig újra elindul a közösségi erőre építő oldal.

A felületen tavasszal olyan recepteket osztottak meg az emberek, amelyek gyorsan és egyszerűen elkészíthetőek voltak mindenki számára. A most újra elinduló oldal az előttünk levő adventi időszakban is szintén nagy segítséget adhat, ha új fogásokat tehetünk az asztalra. Az első hullám idején olyan live videók is felkerültek – és a Nosalty instagram oldalán jelenleg is megtekinthetőek -, ahol séfek, influencerek mutatták be kedvenc fogásaikat.

A recepteket posztolók között több hazai sztár és közéleti személyiség is feltűnt már, és megosztotta saját receptjét Eke Angéla színésznő, vegán tippekkel jelentkezett Steiner Kristóf, de láthattuk már Pácsonyi Daniella, az nlc. főszerkesztőjének ínycsiklandozó egg benedictjét is.

A Nosalty #HÁZIMENZA elnevezésű Facebook-csoportjához, ami március közepén indult, alig két hét alatt több mint 13 ezren csatlakoztak. Jelenleg pedig több mint 23 ezer tag segítségével teszik könnyebbé a mindennapokat a konyhában.

„Minden változás hoz valami újat, az új dolgok pedig legtöbbször csak jó dolgokat szülnek. Itt az ideje, hogy lelassuljunk, közösen gondolkozzunk, beszélgessünk, tervezzünk együtt, és egymásra figyelve segítsük egymást. Vagy éppen arra, hogy megtanuljunk másként főzni, például a #HÁZIMENZA-val!” – fejtette ki véleményét Hering András, a Nosalty főszerkesztője az induláskor a Facebook-csoport kapcsán, az akkori mondatok pedig az új intézkedéseket követően újra aktuálisak lettek. „Ez az időszak és ez a csoport is nagyszerű lehetőség arra, hogy egy új közösséget építsünk, ahol megoldást vagy inspirációt találhat az, aki újoncként, kihívásként éli meg az otthonfőzést, és az is, aki most kapott új lehetőséget a gasztronómiai kalandozásra és kísérletezésre.”

Kiemelik és kifejezetten kérik az olvasókat, hogy ezután is csak azt vegyék meg, amire feltétlenül szükség van, a már beszerzett holmikhoz viszont természetesen megfelelő receptek is kellenek – ebben segít a Nosalty. A vitaminbevitel és az immunerősítés most kifejezetten fontos, így elsősorban egészséges és szezonális zöldségekből, gyümölcsökből készült receptajánlatok közül válogathatunk. Legyen szó házi kenyérről, a fagyasztó mélyén árválkodó mirelit spenót elkészítéséről, esetleg egy szuper, lisztmentes édességről, számos egyszerű, hatékony, de kreatív ötlet megtalálható a csoportban.

  • Megosztom