Iskolakezdés: turbófokozatban a beszerzés

Augusztus végére pörög fel igazán a laptopok és irodaszerek iránti kereslet, az iskolatáskák kerülnek a fókuszba. Sok minden beszerezhető online, így ebben az időszakban a webshopok is pörögnek.

 

Már csak pár nap van iskolakezdésig, turbófokozatba kapcsolnak a szülők, akik az utolsó pillanatban is divatos táskákra, tolltartókra, új füzetekre és tornazsákokra vadásznak. Bár az áruházakban már június vége óta hatalmas felületeken hirdetik, hamarosan kezdődik a suli, évről-évre egyre többen érzik úgy, ráérnek az utolsó hetekben vásárolni, nem fognak lemaradni semmiről.

 

Az eMAG statisztikái alapján egyre inkább kitolódik a felkészülési időszak: júniusban már elkezd nőni a kereslet a táskák, laptopok és füzetek iránt, de a csúcsot az utolsó hetekben éri el a vásárlói aktivitás. Míg a nyár első két hónapja a légkondicionálók és a medencék körül forgott, az eMAG vásárlói augusztusban inkább irodaszereket, irodai szoftvereket, laptopokat kerestek. A hónap második felében már az iskolatáska volt a legkeresettebb termék a kínálatban, átvéve a medencék és a ventilátorok helyét.

 

Akár új számítógépet, laptopot, irodai szoftvereket, vagy irodaszereket vásárolnának az új tanévre, a családok széles kínálattal és akár 40 százalékos kedvezményekkel találkozhatnak az eMAG oldalán. A webáruházban megrendelt csomagokat néhány nap alatt kiszállítja a vállalat, ami nagy segítség azoknak, akik problémásnak érzik a gyerekkel történő vásárlást. Ráadásul van, hogy csak az iskola első hetében derül ki, valami még hiányzik, vagy mást vár el a tanár, mint ami bekerült a táskába. Amilyen egyszerű a rendelés, olyan problémamentes a visszaküldés is. A díjmentes visszaküldési opció az eMAG-nál 30 napig tart, így a vásárlónak akkor sem kell kétségbeesnie, ha a gyereknek mégsem tetszik a megrendelt mesefigurás pendrive, vagy a tolltartó.

  • Megosztom