Ír luxushotel lett a legjobb szálloda

A legjobb szállodák díját, a Best of Awardsot az idén egy írországi kisváros, Limerick gyönyörűen rendbe hozott kastélya kapta.

 

Az egyik régi, közeli majorságról elnevezett Adare Manor szálloda felújítás miatt évekig zárva volt. A várat az 1720-as években építették, azóta többször felújították. Az ingatlan 365 színes üvegablakot, 52 kandallót, romantikus tornyokat és teraszokat foglal magában.

A 21 hónapos átfogó felújítás keretében egy 42 szobás új szárny épült, ma a szállodának 104 hálószobája van. A sparészleg sem hiányzik, a vendégek élvezhetik a rafinált kezelési módszereket bevető gyógyfürdőt, valamint a vadonatúj golfpályát a vár közelében. Az üzemeltetők abban is bíznak, hogy az esküvőszervezők megtalálják őket, ezért egy több mint 350 vendéget befogadó partiszobát is kialakítottak.

Limerick Írország harmadik legnagyobb városa, több mint 50 ezer lakossal. Több ezer éves település, hajdanán sok viking telepedett itt le az évtizedekig tartó csatározások után. A 20. század eleji Limerick gazdag mezőgazdasági város volt, a művészeti és technológiai fejlődés ezekben az évtizedekben lett különösen hangsúlyos.

Az utóbbi időben a turizmus kapott fő hangsúlyt, ennek keretében modern látogatóközpontokat létesítettek, sokmilliárdos befektetéssel újítottak fel parti sétányokat, a belvárost pedig korszerűsítették – írta a turizmus.com.

  • Megosztom