Ingyen wifi mindenkinek!

Az Air France felkészült a vakációra: július 1-től ugyanis korlátlan és ingyenes a Wi-Fi hozzáférés a párizsi Charles de Gaulle és Orly repülőtereken! A foglalás, a becsekkolás is a lehető legkényelmesebb, legrövidebb időn belül megoldható, az Air France összegyűjtötte leghasznosabb tippjeit, tanácsait.

 

Az Air France honlapján és ennek mobil verzióján egyaránt be lehet csekkolni és ülést választani már 30 órával az indulás előtt, egészen a becsekkolási idő végéig. Ezen felül a beszállókártyákat is ki lehet nyomtatni. Az átutazók több mint ötven hosszú távú desztinációra mint például: Afrika, Ázsia, Közel Kelet és a Karib térség, a beszállókártyával együtt a bőröndcímkéiket is kinyomtathatják.

 

A becsekkolt bőröndök súlya nem lépheti túl a 23 kg-ot, kivéve, ha az utas a Business osztályon, vagy a La Première kabinba foglalt helyet, vagy ha Flying Blue Silver, Gold, Platinum, Elite vagy Elite Plus tag. Poggyásztúlsúly esetén (súly/ bőröndök száma/ méretek) további felárakat kell fizetni a reptéren, a célállomástól függően.

 

Az Economy osztályon utazók egy darab kézipoggyászt vihetnek a fedélzetre díjmentesen, amely nem lépheti túl az 55 cm x 35 cm x 25 cm (zsebek, kerekek, fogók beleértve) méretet. Emellett az utasok egy kis kiegészítőt is vihetnek, mint például egy kézitáska, laptop vagy kamera. A Premium Economy, Business vagy La Première kabinban utazóknak megengedett, hogy plusz poggyászt hozzanak a fedélzetre, ami nem lépi túl a 12 vagy 18 kilót.

 

Beszállás előtt az utasok poggyászait ellenőrzik, így fontos hogy semmi veszélyesnek minősíthető tárgy (fegyver, kés, olló, penge, körömvágó, stb.) ne legyen senkinél. Ezeket ugyanis automatikusan elveszik a biztonsági ellenőrzésnél, ahogyan a 100ml-nél nagyobb kiszerelésű folyadékos üvegeket is.

 

Július 8. óta, az amerikai hatóságok kérésére az Egyesült Államokba tartó járatokon megerősítették a biztonsági intézkedéseket. Minden elektronikus eszközt (telefon, tablet, laptop, játékkonzolok, kamerák, stb.) a kézitáskában kell elhelyezni és beszállásnál működő állapotban bemutatni. Ha hibás vagy lemerült állapotban van az eszköz, az Air France-nak kötelessége a szóban forgó tárggyal való beszállást megtagadni. Emiatt a vállalat azt tanácsolja az utasoknak, hogy tartsák a töltőket a kézi poggyászokban. A beszállási csarnokokban lehetőség van a kívánt eszközöket a beszállásig feltölteni.

 

Augusztus végéig az Air France Business osztályának utasai, és a Flying Blue Elite Plus tagok egy különleges tetőkertben kapcsolódhatnak ki a K csarnok két végében. A francia kertek szellemiségében kialakított kert 90 000 Business és Flying Blue Elite Plus utasnak nyújt majd egyedi élményt, exkluzív panorámával a kifutópályákra.

 

Az utasok ezen a különleges helyen relaxálhatnak, édes és sós falatok, hideg és forró italok közül válogathatnak és nyugalomban dolgozhatnak a reptér nyüzsgésétől távol. Wi-Fi csatlakozás, a kikapcsolódásra vágyóknak pedig friss napilapok, és prémium magazinok állnak rendelkezésükre.

 

  • Megosztom