Ingyen focival kedveskedik a mobilszolgáltató

Ingyenesen nézhetők a Foci VB hátralévő meccsei a MyTV-n – közölte a Telenor. A mobilszolgáltató elárulta, hogy a Spanyolország-Hollandia volt az eddigi legnézettebb mérkőzés a mobilos platformon, melynek népszerűsége rendkívül megnőtt a futball-láz hatására.

Az eltérő időpontokban játszott VB-mérkőzések sokakat útközben érnek, amikor nincs lehetőségük leülni a tévé vagy egy nyilvános kivetítő elé. Ilyenkor jön jól a Telenor MyTV, amellyel gyors 4G mobilinternet hálózaton követhetik vagy nézhetik vissza a meccseket a rajongók, a világbajnokság végéig belföldön ingyenes adatforgalom mellett.

Egyébként június 12., vagyis  a nyitómérkőzés óta másfélszeresére nőtt a MyTV alkalmazás által generált adatforgalom, és kétszeresére az aktív felhasználók száma. Mindeközben pedig a régi és új felhasználók hozzávetőleg háromszor annyi időt töltenek el a MyTV-vel, mint a VB-t megelőzően. Ezen belül természetesen a meccseket élőben közvetítő M1 nézettsége nőtt a legnagyobb mértékben, mégpedig a tízszeresére.

Mivel még az okostelefonosnál is nagyobb mértékben nőtt a PC-s felhasználás népszerűsége, valószínűsíthető, hogy az alkalmazás olyanokat is meccsnézésre csábított, akik például televízió hiányában ezt otthonukban nem tudnák megtenni. Az applikáció statisztikáiból az is kiderül, hogy a legtöbben június 13-án este követték a meccseket, amikor a holland válogatott 5-1-el vágott vissza a négy évvel ezelőtti döntőben őt megverő Spanyolország csapatának. Ők valószínűleg nagyon fognak örülni annak, hogy a Telenor a negyeddöntőktől kezdve minden mérkőzés megtekintését ingyenessé teszi úgy, hogy a MyTV szolgáltatással a mobilneten emiatt képződő adatforgalmat jóváírja számukra. Az okostelefonon és táblagépen egy mozdulattal készíthető képernyőmentéssel az ügyfelek a számukra legizgalmasabb mérkőzések legjobb pillanatait a Facebookon is szabadon megoszthatják, augusztus 31-ig adatforgalmi korlát nélkül.

  • Megosztom