Ingyen jön a National Geographic a mindigTV-n

November 15-től december 15-ig, egy egész hónapig ingyenesen lesz elérhető a National Geographic csatorna teljes műsorkínálata a mindigTV-én. A díjmentes időszakban többek között fény derül Tutankhamon fáró és Drakula titkaira, valamint arra is, milyen hajóroncsok rejlenek az óceánok mélyén.

A National Geographic műsorai segítségével „visszarepülhetünk” az ókori Egyiptomba. Az ókori világ tíz csodája: Tutankhamon titkaiból megtudhatjuk miről „mesél” a bebalzsamozott fáraó: bár, a legendás uralkodó, Tutankhamon sírját a régészek az elmúlt években már tüzetesen átvizsgálták, a több mint háromezeréves szarkofágja még sok meglepetést tartogat…

A „Diana: Saját szavaimmal” című film Diana hercegné életét, legbelső gondolatait mutatja be a vele készült interjúk segítségével. A National Geographic rendkívüli dokumentumfilmjében Diana őszintén vall az érzelmeiről és a legbelső gondolatairól – a felvételek döntő többsége most kerül először a nyilvánosság elé.

Mindezeken túl a National Geographic novemberi sorozataiban „átélhetjük” azt is, milyen börtönbe kerülni egy idegen országban (Bekasztlizva külföldön), megismerhetjük a tudósok véleményt arról (Vírusvadászok), hogy a Covid-19 vajon „csupán” előfutára-e egy még súlyosabb járványnak? A világháborúk eseményei iránt érdeklődőknek az Élet a II. világháború árnyékában, A Harmadik Birodalom építményei nyújtanak hiteles információkat.

Decemberben jön az Elátkozott helyek atlasza, a műsorban Sam Sheridan író-kalandor a világ néhány sötét, sokak által egyenesen elátkozottnak tartott helyére látogat. Mi igaz a híres a babonákból és mendemondákból? Valóban éltek ezek a rémmesébe illő alakok és megtörténtek ezek a különös, megmagyarázhatatlannak tűnő esetek? Sam Sheridan ezt kutatja Drakula kelet-európai szülőhelyétől a Bermuda-háromszögig és a louisianai mocsarakig a helyi folklórba, hagyományokba és átkokba veszélyesen belegabalyodva.

A Lecsapolt óceán epizódjaiban pedig legújabb számítógépes terepmodellek és képalkotó eljárások segítségével olyan roncsokat tesznek láthatóvá a tudósok, amelyek rég elvesztek szem elől. A Balti-tenger mélyéről előkerül a Mars hadihajó, valamint a Karib-tengerben elsüllyedt kalózhajók is. A II. világháborúban, az angliai csata során eltűnt Luftwaffe gépei felszínre bukkannak.

  • Megosztom