Indulnak az újabb rádiós pályázatok

Több rádió szolgáltatási jogosultságát is meghosszabbította a Médiatanács, illetve újabb frekvencia hasznosításra vonatkozó pályázatokat véglegesítettek, így Kisújszálláson és Sátoraljaújhelyen is indulhat a verseny.

A Médiatanács közlése szerint a médiaszolgáltatók kérelmére további öt évre megújították az Aktív Rádió 102.2 és a Forrás Rádió médiaszolgáltatási jogosultságát. Az előbbi helyi rádió és a Tiszakécske 102,2 MHz-en kereskedelmi jelleggel működik, az utóbbi körzeti és a Tatabánya 97,8 MHz-en, a Komárom 90,5 MHz-en és az Esztergom 98,1 MHz-en kereskedelmi jelleggel üzemel.

Véglegesítette a testület a helyi vételkörzetű Kisújszállás 103,2 MHz közösségi jellegű és a Sátoraljaújhely 104,9 MHz kereskedelmi jellegű rádiós frekvencia hasznosítását célzó pályázati felhívások szövegét, amelyeket még a héten közzétesznek honlapjukon. A pályázati ajánlatokat bő egy hónap múlva lehet benyújtani a frekvenciákra.

Az alaki vizsgálat hiánypótlási szakaszai után pályázati nyilvántartásba vette a Médiatanács az FM 4 Rádió Kft.-t mind a Göd 97,3 MHz körzeti, mind a Törökbálint 97,6 MHz helyi rádiós frekvencia közösségi jellegű használatára kiírt pályázatán.

  • Megosztom