Index krízis: Bodolai nem számított a felmondásokra

Az Index.hu Zrt. igazgatósági elnökét meglepte, hogy Dull Szabolcs főszerkesztő elküldése milyen heves reakciót váltott ki a szerkesztőségből.

Tegnap szerkesztőségi értekezletet tartott Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatósági elnöke, valamint Szombathy Pál, újdonsült vezérigazgató és Sztankóczy András újonnan kinevezett igazgatósági tag. Az esemény eredetileg arra volt hivatott, hogy Bodolaiék megnyugtassák a Dull Szabolcs főszerkesztő kirúgása miatt háborgó szerkesztőséget, azonban ez finoman szólva sem sikerült.

A rossz hangulatú értekezletet követően, – miután Bodolai írásban is megerősítette, hogy a szerkesztőség kérése ellenére nem veszi vissza Dullt – többen is felmondtak az Indexnél. A hírek szerint a távozók között van Dezső András, Janecskó Kata, Miklósi Gábor, Szalai Bálint, Zsuppán András, de a Média1 szerint Brückner Gergely is felmondott.

Bodolai a Népszavának elismerte, hogy nem számított arra, hogy Dull kirúgása ezt a reakciót váltja ki a szerkesztőségből. „Nem gondoltam, hogy ennek ekkora lesz a szerkesztőségre gyakorolt hatása, de valahogy fel kellett oldanunk a patthelyzetet” – állította Bodolai László, aki még nem tudott információkat adni arról, hogy ki lesz az új főszerkesztő. Mint elmondta, most arra vár, hogy kiderüljön, hányan állnak fel a szerkesztőségből.

UPDATE: úgy tűnik, sokan…

  • Megosztom