Íme a legjobb magyar márkák

Harmadik alkalommal osztották ki a legjobb hazai márkáknak járó MagyarBrands elismeréseket. A fogyasztói márkák között a Herendi, a Pick és a Gundel, míg az üzleti brandeknél a Videoton, a Rába és a Főgáz végzett az élmezőnyben.

 

Az Operettszínházban tegnap este harmadik alkalommal adták át a legkiválóbb hazai márkáknak járó rangos MagyarBrands-elismeréseket. A díj elsődleges célja, hogy minősítse és egyben bemutassa a minőségi és megbízható hazai márkákat.

 

A kiválasztás pályázati rendszerben, illetve egy szakértői bizottság jelölése alapján történik. Az elismerésre fogyasztói és üzleti kategóriában pályázhatnak a magyar márkák. A MagyarBrands-díj odaítélése alapvetően számszerűsíthető kritériumok, tradíció, menedzsment, foglalkoztatás, tulajdonosi összetétel alapján történik, amelyet szakmai elbírálás, ismertség, reputáció, identitás egészít ki.

 

A fogyasztói márkák között a Herendi kapta a legmagasabb értékelést, megelőzve a Picket és a Gundelt. A top10-ben található még a Zwack, a Zsolnay, a Herz, a Hollóházy Porcelán, a Kalocsai Paprika, az OTP és az IBUSZ. Az év legdinamikusabb fogyasztói márkája a Szentkirályi lett, míg a legsikeresebb új fogyasztói brand címet a Balaton Sound szerezte meg.

 

Az üzleti márkáknál a Videoton végzett az első helyen, a Rába és a Főgáz előtt. A teljes listák itt érhetők el.

 

Az eseményen különdíjasokat is hirdettek: a MagyarBrands Kultúráért különdíjat a Budapesti Operettszínház, a MagyarBrands Gyermekekért különdíjat a Csodalámpa Alapítvány és a MagyarBrands Innovációs különdíjat a Metapay (hazai fejlesztésű fizetési rendszer) érdemelte ki. A szakértői bizottság ezek odaítélésével azon szervezetek, cégek munkáját ismerte el, amelyek kiemelkedő módon járultak hozzá a hazai gyermekjólét, a közművelődés és technológiai újítás társadalmi feladatainak ellátásához.

 

A díjra valamennyi magyar vonatkozású márka pályázhatott a szervezet honlapján található nyomtatvány kitöltésével. Emellett a szakértői bizottság tagjai a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának védjegyadatbázisa alapján maguk is jelöltek.

  • Megosztom