Imád fotózni? – a MediaMarktnál most díjazzák ezt

Komoly nyereményekre pályázhatnak a fotográfia kedvelői és művelői, a MediaMarkt a Magyar Fotográfia Napja alkalmából idén ötödik alkalommal hirdeti meg pályázatát, melyet a CEWE mellett a Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége (MAFOSZ) és a Canon is támogat. A MediaMarkt – CEWE fotópályázatra szeptember végéig várják a pályaműveket a szervezők, amelyen amatőr és profi fotósok egyaránt megmutathatják tehetségüket, és a fődíjak mellett értékes különdíjakat lehet nyerni.

Idén összesen öt kategóriában nevezhetnek a versenyzők, a fődíjak mellett pedig a Canon és a CEWE értékes különdíjaira is pályáznak idén a legjobbak. Amatőr és professzionális fotósok közül bárki jelentkezhet, aki elmúlt 18 éves, és pályaműve megfelel a nevezési feltételeknek. A nyári utazás, lakóhelyed, házi kedvenc, természet és gasztro kategóriákban nevezők témánként kizárólag három fotóval indulhatnak. A beérkezett pályaművek elbírálására a MediaMarkt idén is a fényképészet hazai, neves szakértőit kérte fel, Mekli Zoltán és Neményi Márton személyében, Horváth Imre zsűrielnök vezetésével.

„A kezdő és haladó fotósoknak nemcsak neves szakemberektől, de egymástól is sokat kell tanulniuk. A fotópályázatok azért nagyszerű alkalmak erre, mert a nevező fotográfusok megismerhetik kortársaik látószögét, esetleg inspirációt nyerhetnek a további alkotásra.” – mondta el Horváth Imre. „Mindez összhangban áll a MAFOSZ célkitűzésével, mely szerint az alkotókat újabb és újabb művek létrehozására szeretnénk ösztönözni, éppen ezért szívből ajánlom minden tanulni vágyó alkotónak, és különösen azoknak, akik még nem mutatták meg műveiket a nagyobb közönségnek” – tette hozzá a MAFOSZ elnöke.

A kategóriák győztese 150.000 forint, míg az ezüstérmes 50 ezer, a harmadik helyezett pedig 25 ezer forint értékű kupont nyer, amit bármelyik MediaMarkt áruházban felhasználhat fényképezőgép és/vagy objektív vásárlására. A fődíjak idén két különdíjjal is kiegészülnek. A zsűri által 2020. október 22-ig kiválasztott legjobb 50 képet a MediaMarkt saját Facebook oldalán szavazásra bocsátja és a szavazók között 5 x 30 db (10*15 cm méretű) kép, CEWE Fotóterminálon keresztül történő kidolgozását sorsolja ki. A legtöbb szavazatot kapott kép egy 50 000 forint értékű MediaMarkt ajándékkártya közönségdíjban részesül.

A CANON különdíját a Canon Hungária Kft. szakmai csapata által kiválasztott nyertes veheti át, egy CANON EOS M50 tükör nélküli digitális fényképezőgép (MILC), 15-45 mm IS STM objektív + SB130 táska + 16GB SD kártya formájában. Továbbá, minden pályázó – díjazástól függetlenül – 25 százalékos kedvezmény kuponban részesül, mely CEWE naptár kidolgozásához használható fel.

A MediaMarkt – CEWE fotópályázatra beküldött művek zsűrizése 2020.október 1. és október 22. között zajlik majd, a győztesek névsora várhatóan 2020. november 6-10. között kerül ki a MediaMarkt weboldalára.

  • Megosztom