Ilyenek az új iPhone-ok

Kedd este az Apple bemutatta az iPhone-ok új generációját, a virtuális eseményen négy új modell debütált. Valamennyi készülék 5G-képes, változtattak a dizájnon és tovább javítottak a fotózási lehetőségeken.

A legújabb, 2020-ban bemutatott iPhone csúcsmodellek évek óta a legnagyobb változást hozták el az Apple telefonok között. A megszokottakkal ellentétben, idén nem három, hanem mindjárt négy készüléket mutattak be, amik között jelentős a méretbeli különbség, így mindenki könnyedén megtalálhatja a neki tetsző modellt – derül ki a Phonebox összeállításából.

2020-ban az Apple szakít a már megszokottnak mondható lekerekített okostelefon dizájnnal és ismét a négyzetes kialakításra tér vissza, ahogy azt a korábbi iPhone 5 és iPhone 4 modellek esetében láthattuk. A jelenlegi élvonalban elhelyezkedő gyártók készülékei között egy hasonló dizájnnal ellátottat sem találunk, éppen ezért egy üde színfolt lett különleges kialakításával és új színeivel az okostelefonok között.

A szerényebb árcédulával rendelkező iPhone 12 és iPhone 12 Max, 5.4inch, illetve 6.1 inch-es Super Retina OLED kijelzővel szerelt készülék lett. A drágább prémium szegmensbe érkező iPhone 12 Pro és iPhone 12 Pro Max készülékek pedig 6.1inch és 6.7inch-es méretben kerülnek a boltok polcaira előreláthatólag október első hetében – írja beszámolójában a Phonebox.

Az iPhone 12 és iPhone 12 Mini 12 megapixeles széles látószögű és 12 megapixeles ultaszéles látószögű kamerával érkezik, valamint nagyobb rekesszel, ami 20%-al jobb teljesítményt nyújt rossz fényviszonyok között, az iPhone 11 kamerájához képest. Az iPhone 12 Pro 12 megapixeles széles látószögű, 12 megapixeles ultraszéles látószögű kamerát és egy 12 megapixeles telefotó kamerát kapott, ami négyszeres optikai zoom-ra képes. Az iPhone 12 Pro Max a Pro modellen felül kapott egy LIDAR szkennert is, amivel a fotózni kívánt tárgyak mélységét és távolságát képes megállapítani, aminek köszönhetően sokkal valósághűbb képeket készíthetünk és sokkal gyorsabb auto fókuszt kapunk.

Az új készülékek tartozékait tekintve az Apple sok vásárló szempontjából megkérdőjelezhető lépéseket tett az elektronikai hulladék csökkentésének jegyében. Idén a mobiltelefon gyártók közül elsőként nem minden modell mellé kerülnek töltők a dobozokba, csupán a már jól megszokott Lightning kábelek. Ezzel a lépéssel akarja csökkenteni a gyártó a termékei ökológiai lábnyomát és tartja alacsonyabban a belépő szintű modellek árát.

A gyártó kiemelte, hogy a jelentős dizájn váltás miatt, a régebbi szériás tokok már nem fognak megfelelően illeszkedni a legújabb modellekre, ezért természetesen bemutatásra kerültek az legújabb iPhone telefontokok is. A megújult kollekcióban megtaláljuk az elegánsabb eredeti Apple bőr tokokat, valamint a nagyobb ütésállósággal bíró iPhone szilikon tokokat is, különleges, a készülékekhez illeszkedő színekben.

Az új iPhone-ok az A14 Bionic chippel érkeznek, ami először az okostelefon piacon, a legújabb 5nm-es technológiára épül, ami lehetővé tette, hogy 11,8 milliárd tranzisztor használjanak egy processzor csomagban. Ezzel tovább gyorsítottak a feladatok feldolgozásán, valamint növelték az energiahatékonyságot is. Az Apple bejelentése szerint, az új 6 magos processzora 50%-al gyorsabb bármelyik másik eddigi mobiltelefon processzornál.

Az új iPhone-ok közül a legolcsóbb 299.900 forintba kerül, míg a Pro Max alapára 479.990 forint, de az 512 gigabájtos változatért már 611.990 forintot kell majd fizetni.

  • Megosztom