Illatos kiállításra készülnek

Hatalmas vállalkozásra készülnek a S/ALON Budapest Lakástrend Kiállítás szervezői. A rendezvényt, melynek a Budapest Sportaréna ad otthont, különleges illattal “töltik” majd fel, olyan technikát alkalmaznak, amellyel illatosítható akár egy ilyen hatalmas tér is. A látogatók így nem csak izgalmas enteriőrökkel, hanem egyedi, finom és kellemes illattal is találkozhatnak majd a kiállításon.

Magyarországon először kerül sor arra, hogy egy akkora légterű épületet, mint a Budapest Sportaréna, illattal töltsenek fel. Nem volt egyszerű a feladat, amelynek a S/ALON szervezői az ötletgazdái, ám a megvalósításon a Lakásparfüm kollégái dolgoznak hónapok óta. Az Aréna az ország egyik legnagyobb rendezvényhelyszíne, amely 8000 négyzetméteren fogadja majd a látogatókat, beltere 30 méter magas, így összesen 240 ezer köbméternyi tér vár arra, hogy különleges illat lengje be. A lakásparfüm.hu tulajdonosa, Schwindl Endre elárulta, egy ekkora volumenű vállalkozáshoz olasz partnercégük segítségét kérték, hiszen Magyarországon ekkora beltéren még soha nem végeztek ilyen műveletet.

A hatalmas teret 12 gép és az Aréna saját szellőzőrendszerének segítségével fogjuk megtölteni az illattal, amely egyébként nem lesz mellbevágó, sokkal inkább egy finom, diszkrét érzésre számíthatnak a látogatók – árulta el a szakember. – Az olasz partnercégünk segítségével, 12 általuk ajánlott géppel dolgozunk majd, és mintegy 80 liternyi illatesszenciával készülünk. Nekik van ebben tapasztalatuk, ők dolgoznak többek között a párizsi Lafayette áruházban, vagy Milánó hatalmas üzletházaiban is.

A felhasznált illat maga egyébként valóban karakteres és elegáns lesz, erről Lipovszky Csenge illatesztéta beszélt, aki így jellemezte a parfümöt: Az ibolya szirmának bársonyossága, a termőföld sötét és megtartó ereje. A sáfrány és a dohánylevél aranyló meleg barnája. Ha behunyod a szemed, érzed. Milyen szépségeket és kincseket raktározol el nyárról? Mit mentesz el magadnak inspiráció gyanánt az őszre, amikor a kiáradás után a befelé figyelés időszaka jön el? Az otthonod ünneplésének ideje érkezett el, miért ne használnád az illatok varázserejét? A bútoraink és használati tárgyaink esztétikáját még tovább finomítja egy olyan illat, amilyen ez a térparfüm; előkelőséget és eleganciát sugárzó, mégis melegséget keltő esszencia. Érzéki, de nem túlzó, méltóságteljes, de mégsem rideg – magyarázta Csenge. – A tömjénes-ámbrás – ezáltal kissé füstösnek ható kompozíció karizmát nyer a fák gyantájának szikárságától, és a bőr karakterességétől, de szépen ellágyul az ibolya és a vanília puhaságától. Az illatok kultúrtörténetében az oud, a sáfrány és a tömjén is a bőséggel és a jóléttel asszociálódott. Az arany szinonímájaként létezett, és nem csupán átvitt értelemben, hiszen fizetőeszközként is számon tartották őket a fűszerek és a gyanták között – tette hozzá.

Akik kíváncsiak a vállalkozás sikerére, és a különlegesnek ígérkező illatra, a S/ALON Budapest Lakástrend Kiállításon bele is szagolhatnak. Ugyanitt számos izgalmas, újszerű és hihetetlenül gyönyörű enteriőrt is megcsodálhatnak azok, akik nyitottak az újdonságokra és a különlegességekre.

S/ALON Budapest Lakástrend Kiállítás – szeptember 20-22. Budapest Sportaréna

  • Megosztom