Így választanak a nők

A férfiak leginkább online ismerkednek, míg a nők a barátok és ismerősök környezetében keresik a szerelmet – derül ki a VIASAT3 felméréséből. A kutatás arra is rámutatott, hogy a szebbik nem képviselőit nagyon foglalkoztatja a külcsín, a ruha, az óra, mindazok a tárgyak, amelyek a párjelölt stílusára utalnak. A férfiakat ezek a külsőségek kevésbé izgatják.

 

A VIASAT3 nem reprezentatív felmérése szerint a nőket sokkal jobban érdeklik a partnerjelölt tárgyai. 39%-uk nyilatkozott úgy, hogy fontosak számára a külsőségek, 11%-uk pedig egyenesen nagyon fontosnak minősítette a kérdést. A férfiak körében az „embert nézem, nem a cuccait” válasz volt a legnépszerűbb, 38% kattintott rá. Az eredményekből egyértelmű, hogy a stílusjegyekre inkább a nők kíváncsiak.

 

Kiegyensúlyozottabb a kép, ha azt vizsgáljuk meg, hogy ki hol ismerkedett a legutóbb. A férfiak esetében egyértelműen az online hódítás vált be, 38% a neten beszélt meg utoljára randit, míg a barátokon, ismerősökön keresztül csak 34% szemelt ki valakit. A hölgyek esetében mindez pont fordítva alakult: 38% az „emberi kapcsolatain” felhasználva ismerkedett és 31% online. A nők számára jobban sikerülnek a bulik: 18% vallotta azt, hogy szórakozóhelyen találkozott azzal az emberrel akivel utána találkozóra ment, ez négy százalékkal magasabb arány mint a pasiknál. Érdekesség, hogy ugyanolyan arányban (12%) ismerkednek utcán, közterületen mind a két nem képviselői.

 

A felmérésből az is kiderül, hogy a nők kisebb önbizalommal bírnak külsejükkel kapcsolatban, legalábbis erre utal, hogy a megkérdezettek 45,2%-a elsősorban attól tart egy randi előtt, hogy partnere nem találja majd elég vonzónak. A férfiak többsége (52,3%) ezzel szemben sokkal inkább az foglalkoztatja, hogy képtelen lesz kellőképp elszórakoztatni társát. Az anyagiak miatt többet fáj a férfiak feje, ugyanis a kutatás szerint a nőket valamivel kevésbé aggasztja, hogy nincs elég egzisztenciája a párkereséshez (7,7%), szemben a férfiakkal (10,6%).

  • Megosztom