Így spórolnak a Tesco-nál

A bérleti díjon spórolna a Tesco az Index összeállítása szerint. Az áruházlánc által működtetett üzletek harmada bérelt ingatlanon található.

A XII. kerületi önkormányzatot kereste meg azzal a kéréssel a Tesco, hogy a területén található áruház bérleti díját csökkentsék. Az üzletlánc a következő 18 hónapra a díj 15 százalékának elengedését kérte az Index internetes hírportál beszámolója szerint.

 

A Tesco menedzsere azzal érvelt, hogy a cégvezetés „a kormány által kiszabott rendkívüli adóra való tekintettel” kiadta a feladatot, hogy az üzleteknek jelentős összegeket kell megspórolnia. A XII. kerületi Pagony utcai bolt esetében 300 millió forint a kitűzött takarékoskodási cél.

 

Az üzletlánc sajtóosztálya szerint megszokott gyakorlat, hogy időről időre felülvizsgálják a hosszabb távú szerződéseket. „Ez a gyakorlat megszokott az ilyen jellegű, hosszabb időtartamra szóló, konstruktív partneri viszonyra épülő megállapodásoknál. Természetesen az aláírt szerződésekben vállalt feltételeket a Tesco mindenkor teljesíti, és bármilyen módosítás csakis abban az esetben lehetséges, amennyiben ezt mindkét fél elfogadja.” – áll a Tesco Indexnek küldött válaszlevelében. A Tesco-Globál Áruházak Zrt. által üzemeltetett üzletek közel harmada bérelt ingatlanon található

 

A tavaly ősszel a 30 milliárd forintnál nagyobb árbevételű kiskereskedelmi vállalkozásokra kiszabott kereskedelmi különadót a cég vezetése nem tartotta igazságosnak az Index összeállítása szerint. A Tesco piaci részesedése 18 százalék, de az adó 46 százalékát kell fizetnie. A társaság 2010. december 20-áig közel 12 milliárd forintot utalt át a magyar költségvetésbe.

  • Megosztom