Így segített a Telekom

A Telekom és a T-Systems munkatársai országszerte hatezer órányi önkéntes munkát végeztek. A fogyatékossággal élő gyerekek integrációjának érdekében több játszótéren MagikMe játszótéri játékokat helyeztek ki.

 

A Magyar Telekom és leányvállalata, a T-Systems Magyarország a cégcsoport történetének eddigi legnagyobb önkéntes napját szervezte 2017. október 13-án. Az országos megmozduláson a vállalatcsoport több mint ezer munkatársa vett részt, akik 33 helyszínen segítették munkájukkal a helyi közösségeket. Számos közterület, óvoda, iskola, szociális intézmény, fogyatékossággal élők lakóotthonainak környezete újult és szépült meg. Az idei Önkéntes nap központi témája a fogyatékossággal élő gyerekek integrációja volt, sok más aktivitás mellett, így országszerte számos játszótérre helyeztek ki MagikMe játékokat. Ezeken a helyeken az integráló játékeszközökkel közösen játszhatnak a fogyatékossággal élő és az ép gyerekek.

 

A Telekom kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra, ezen belül a támogatási és önkéntes programjainak kiválasztására és megvalósítására. „A Telekom tevékenységével a korlátok, a távolságok eltörlésén dolgozik nap, mint nap. Mindennek fontos része, hogy időről időre közelről ismerjük meg az elesettek, a fogyatékossággal élők mindennapjait és tevékenyen segítsük integrációjukat, életminőségük javulását. A társadalomért, a közösségért végzett munka pedig azokat is értékes közösséggé formálja, akik részt vesznek benne.” – mondta el Christopher Mattheisen a vállalatcsoport vezérigazgatója.

 

„A 2016-2020-ig terjedő fenntarthatósági stratégiánkban célul tűztük ki, hogy a társadalom számára nyújtott elvi hozzájárulásunkat tovább növeljük: 50 ezer önkéntes munkaórát szeretnénk végezni. Ennek a célkitűzésnek volt része az idei Önkéntes nap is.” – mondta Friedl Zsuzsanna a Telekom humán erőforrás vezérigazgató-helyettese.

 

Budapesten és környékén 14 helyszínen folytak önkéntes munkák a napon. A már említett József Attila lakótelepi Nagyjátszótér mellett integráló játékeszközöket telepítettek Budapest XVIII. kerületében, a Sas utcai játszótérre. A IX. kerületben, a Hajós játszótéren a kerítések és a játékok lefestésével frissítették fel a környezetet. Ócsán, a Selyemréti tanösvényen mozgássérült játszótér kialakításán dolgoztak, míg a Szent Ferenc Állatotthonban kennelek építésében és téliesítésében vettek részt.

 

Baranya megyében két pécsi és egy kozármislenyi helyszínen folytak a munkák. A pécsi Fogd a Kezem alapítványnál alkotó teraszt alakítottak ki és növényeket ültettek. Az Élet-Esély Autistákat Segítő Egyesület lakóotthonában a Telekomos önkéntesek az otthon körül kertrendezési és festési feladatok elvégzése mellett, az autizmus világnapja kapcsán az Autistic Art Alapítvány és a BOOKR Kids közreműködésében meghirdetett Mesetablet akció keretében tableteket adtak át az otthon lakói számára.

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Miskolcra és Szakáldra érkeztek a Telekom és a T-Systems önkéntesei. Miskolcon, a Diósgyőri Játszóvár mögött mezítlábas parkot alakítottak ki érzékzavarokkal küzdő, mozgássérült gyerekek számára a Szimbiózis Alapítvánnyal együttműködve.

 

Győr-Moson Sopron megyében Sopronban és Győrben is folytak a munkálatok. Győrben az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Fogyatékosok Napközi Otthonának udvarát rendezték és kerti munkákat végeztek.

 

Hajdú-Bihar megyében Debrecenben a Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménynél festették a kerítést és alakítottak ki kerti pihenőt.

 

Komárom-Esztergom megyében, Mocsán az Arany János Iskola kerítését festették.

 

Csongrád megyében Szegeden, a Gemma Szociális Szolgáltató Központ és Fejlesztő Iskolában foglalkoztak kertrendezéssel és padfelújítással.

 

Fejér megyében Móron, a Botanikus kertben növényeket ültettek, Gárdonyba szintén MagikMe installáció került a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat helyi tagintézményébe.

 

  • Megosztom