Így segít az IKEA

Jobb iskolák, képzettebb tanítók és több tanszer formájában, 46 országban több mint 12 millió gyermek számára jelentett segítséget az IKEA Foundation, a Save the Children és az UNICEF szervezetek között 13 éve fennálló partnerségi viszony.

 

2003 óta az IKEA Foundation „Puha játékok az oktatásért” kampánya során 88 millió euró gyűlt össze, amit a Save the Children és az UNICEF közreműködésével a világ leginkább elmaradott vidékein, hátrányos körülmények között élő gyermekek iskolába járási esélyeinek növelésére használt fel. A támogatásból nagyobb összeget fordított tanárképzésre, oktatási anyagok beszerezésére, valamint a közösségekben gyermekvédelmi rendszerek létrehozására is.

 

A program keretében az IKEA immár második éve hirdetett pályázatot gyerekeknek, hogy vegyenek részt a limitált példányszámban kapható, speciális puhajáték-kollekció megtervezésében. A gyerekek világszerte fantasztikus alkotásokat küldtek be, a felhívásra összesen 52 000 rajzpályázat érkezett. Az csodálatos rajzok közül a zsűri végül tíz művet választott ki, melyeknek alkotói 5 és 9 éves közöttiek, és a következő országokban élnek:

Thaiföld

Indonézia

Spanyolország

Hongkong

Csehország

Egyiptom

Finnország

Franciaország

Törökország

Kanada

 

A nyertes rajzok egyszerre humorosak és fantáziadúsak. A 10 legjobb pályázat között találunk puha és vidám napocskát, piros szörnyet, háromlábú zöld „béka-malac-majmot”, rózsaszín punk-lovacskát és sok más jópofa figurát. A kiválasztás kritériumai közt szerepelt, hogy a rajz még nem létező figurát ábrázoljon, egyedi megjelenésű és valóban a kisgyerekek képzeletének szüleménye legyen.

 

A kiválasztott rajzokból most különleges, limitált plüssjáték-kollekció készül, mely 2016. november 21. és december 24. között az IKEA áruházakban az új jótékonysági kampány részeként lesz kapható. A termékekkel az IKEA a gyerekek játékhoz való jogára hívja majd fel a figyelmet.

 

Habár a Puha játékok az oktatásért kampány most sikeres történetének végéhez ért, az IKEA Foundation továbbra is folytatja az UNICEF és a Save the Children szervezetek elkötelezett támogatását Kelet-Európában, szubszaharai Afrikában és Ázsiában folyamatos oktatás, kiskori gyermekgondozás és fejlesztés, gyermekvédelem, serdülőkori és humanitárius segítségnyújtás formájában.

  • Megosztom