Így segít az Electrolux

Tízmillió svéd korona kezdőtökével, Electrolux Food Foundation néven hozott létre alapítványt az Electrolux, hogy olyan globális élelmezési problémák megoldását támogassa, mint az éhezés, az alultápláltság és az élelmiszerpazarlás. Az Electrolux Food Foundation első programja a Feed the Planet lesz, amelyhez a Worldchefs és az AISEC együttműködésével csatlakozott a vállalat.

 

Az Electrolux célja, hogy az embereket felelősebb étkezésre és főzési szokásokra motiválja. A vállalat növelné a fenntartható és egészséges megoldások elérhetőségét, csökkentené a fogyasztás okozta károkat. Támogatni kívánja a rászorulókat, hogy azok jobb, táplálóbb ételekhez jussanak, és segítené a munkahelyi edukációt. Ehhez első lépésként megalapította az Electrolux Food Foundation-t, ami hosszútávú platformot biztosít a különféle kezdeményezések finanszírozásához, valamint a vállalat munkatársainak bevonására az egész világon.

 

Mindemellett a séfek nemzetközi szervezetével, a Worldchefs-el és a világ legnagyobb, fiatalok által vezetett hálózatával, az AISEC-el együttműködve az Electrolux csatlakozott a Feed the Planet programhoz is. Ennek keretében a partnerek a következő években számos élelmezési projektet indítanak majd el.

 

“A Föld növekvő népességének fenntartható ellátása napjaink egyik legnagyobb kihívása. Hiszünk abban, hogy a konyhai készülékek egyik vezető gyártójaként az Electrolux felelőssége is, hogy a főzéshez és étkezéshez kapcsolódó globális problémák megoldását segítse” – nyilatkozta Jonas Samuelson, a vállalat elnök-vezérigazgatója. “A Worldchefs közel 10 millió tagjával együttműködve úgy hasznosíthatjuk tapasztalatainkat, professzionális hálózatunkat és világméretű szervezetünket, hogy azzal a lehető legjobban támogassuk a közösségeket.”

 

A Feed the Planet programot az Electrolux részéről az Electrolux Food Foundation finanszírozza majd. A vállalat az alapítványon keresztül tud majd támogatást nyújtani a Worldchefs without Borders gyorssegélyeihez, valamint az Electrolux helyi szervezetei is igényelhetnek támogatást az országos szinten megvalósítani kívánt programjaikhoz.

 

Az Electrolux mostani bejelentése szorosan kapcsolódik a vállalat “Legyen még jobb – For the better” fenntarthatósági programjának megvalósításához, ami pedig egyúttal illeszkedik az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljaihoz is. Így az Electrolux reméli, hogy segítheti az ENSZ Nulla éhezés és Felelősségteljes fogyasztás és előállítás célkitűzéseinek érvényesülését.

 

A vállalat működésében alapítása óta központi szerepet tölt be a fenntarthatóság. Ennek egyik bizonyítéka és fontos elismerése, hogy az Electrolux idén a 10. egymást követő évben vezeti a Dow Jones Fenntarthatósági Indexét tartós fogyasztási cikkek kategóriában. “Nagyon örülünk, hogy ismét kiérdemeltük az elismerést, és várjuk, hogy hamarosan további kezdeményezéseket jelenthessünk be a fenntarthatóság területén” – mondta Henrik Sundström, az Electrolux fenntarthatósági ügyekért felelős vezetője.

  • Megosztom