Így segít a HELL

A Helperek Önkéntes Segítők Közhasznú Egyesülete az idei szezonban is ellátja a legnagyobb hazai fesztiválok egészségügyi biztosítását. A HELL cégcsoport ezúttal XIXO jegesteákkal és limonádéval gondoskodik a nyári melegben szolgálatot teljesítő önkéntesek felfrissüléséről. A XIXO által felajánlott több ezer üdítőt tegnap vették át az egyesület képviselői a cég dunakeszi raktárában.

 

A Helperek Egyesület immár több éve – önkéntesek szervezésével – nyújt teljeskörű egészségügyi biztosítást és drogprevenciót a különböző zenei- és sportrendezvényeken. 2015-ben is a legtöbb hazai fesztiválon, így – a Sziget, a VOLT, a Tokaj-Hegyalja és a Balaton Sound, Strand és a B My Lake fesztiválokon – is találkozhatnak majd járőreikkel. Mentési és biztosítási rendszerük több lépcsős, melynek alapjául az általuk specifikusan oktatott elsősegélynyújtó járőrök szolgálnak, akik a nap 24 órájában 8, 10 és 12 órás műszakokban váltva egymást, figyelik a szórakozó közönséget, rádión tartva a kapcsolatot a koordinátorral. Velük párhuzamos drogprevenciós sátrat is működtetnek, amely a megszokott kábítószer problémák megvitatásán túl szakképzett pszichológusokkal és kortárssegítőkkel várja a lelki problémákkal hozzájuk fordulókat. A járőrök és pszichológusok munkáját egészíti ki a rendezvény teljes időtartama alatt napi 24 órás orvosi, ápolói ügyelet és a mentőőrség. Sokéves tapasztalat alapján kidolgozott egészségügyi rendszerük biztosítja a gyorsaságot és a professzionális ellátást. Ehhez a kemény és felelősségteljes munkához kíván ismételten segítséget nyújtani a HELL cégcsoport, akik már évek óta figyelik és támogatják a Helperek munkáját.

 

„A Helperekkel két évvel ezelőtt kerültünk kapcsolatba és akkor azon túlmenően, hogy a mi energiaitalaink biztosították a járőrök éberségét a több órás, komoly odafigyelést igénylő szolgálat alatt, egy bulizóknak szóló ingyenes elsősegély füzetet is kiadtunk közösen. A kapcsolatunk azóta sem szakadt meg, és mivel a vállalatunk számára továbbra is nagyon fontos a társadalmi felelősségvállalás, így idén üdítőinkkel, a XIXO jegesteákkal és limonádékkal támogatjuk a csapatot, hogy egész nyáron tudják fontos küldetésüket teljesíteni. A Helperek által kifejlesztett speciális egészségügyi biztosítási rendszer lényege, hogy a járőrök egy-egy szolgálat alatt akár 30-40 kilométert is megtesznek, hiszen állandó mozgásban kell lenniük, hogy minél több emberhez eljussanak. Biztos vagyok benne, hogy XIXO termékeink gondoskodnak majd a felüdülésükről a nyári melegben.” – mondta el az együttműködésről a HELL PR menedzsere, Tóth Eszter Anna.

A márciusban induló, több hónapos képzés lezárásaképp a napokban vizsgáztak az önkéntes segítők szóban és írásban egyaránt. A sikeres vizsgát tett önkéntesek számára az egyesület fesztiválbelépőt, napi négyszeri étkezést, őrzött sátorhelyet, fiatal, lelkes dolgozói gárdát és segítőkész vezetőket biztosít. Az első nagyobb nyári fesztivál, ahol a Helperek szolgálatot teljesítenek majd az a soproni VOLT Fesztivál lesz, július 1-4.

 

  • Megosztom