Így segít a Coca-Cola

A Coca-Cola Alapítvány közel 300 szervezet támogatására összesen mintegy 84,5 millió dollárt költött 2015-ben. Hetven országban finanszírozott a nők helyzetének javítására, a fenntartható vízgazdálkodásra és a helyes életmódra fókuszáló projekteket.

 

Az Alapítvány 32 éves működése során több mint 820 millió dollárral segítette a helyi közösségek működését világszerte. Tavaly kb. 5,5 millió dollárral támogatta a nőket érintő kezdeményezéseket, 26,5 milliót nyújtott a fenntartható vízgazdálkodásra és a környezetvédelemre, 48 milliót fordított az egészséges életmód népszerűsítésére, edukációra és a HIV/AIDS elleni harcra, további 4,3 millió dollárral pedig egyéb programokat, kulturális és művészeti projekteket, valamint humanitárius célokat támogatott.

 

Magyarországon az elmúlt években a fizikai aktivitást népszerűsítő Mozgás=Egészség program, az E3 felsőoktatási életmódprogram, a dél-dunántúli lakossági E-Harmónia életmódprogram és Dunaharasztiban a gyermekelhízás elleni nemzetközi modell kísérleti bevezetése valósult meg az Alapítványtól elnyert pénzből. Emellett a WWF Élő Duna természetvédelmi projektjének finanszírozásában is részt vállalt. A Coca-Cola Alapítvány összesen 1,1 millió dollár értékű támogatást nyújtott ezekhez a hazai projektekhez.

 


Tags: ,

  • Megosztom