Így készül az autómentes napra a kispesti pláza

Az autómentes napot 1998 óta minden évben rendezik meg Európa számos országában, így Magyarországon is. A Kispest Önkormányzata által szervezett rendezvénynek ad otthon az Europark Bevásárlóközpont parkolója szeptember 22-én 13 és 17 óra között.

A helyszínen az érdeklődők nyomon követhetik Nick Árpád világ- és európabajnok erőemelő világrekord-kísérletét, és triál extrém sportbemutatót is láthatnak.

Ezenkívül lesz kerékpáros akadályverseny, KRESZ-memori, Segway bemutató és akadályverseny. Itt lesz a Magyar Vöröskereszt, a gyerekek pedig rendőr- és tűzoltó-autókat is megtekinthetnek. A kisebbek részt vehetnek az aszfaltrajz-versenyen és az öko-játékokon, és kézműves foglalkozáson is elfoglalhatják magukat. A rendezvényt tombolasorsolás és élőkép zárja.

Az autómentes nap célja, hogy felhívja a városlakók figyelmét a megnövekedett autóforgalom miatti környezeti problémákra, és arra bátorítsa a városiakat, hogy használjanak gépkocsijuk helyett alternatív közlekedési formákat.

A harmonikus városfejlődéshez és a fenntartható élettér, lakókörnyezet létrehozásához a városban élők is hozzájárulhatnak azzal, hogy felelősségteljesen választják meg közlekedési eszközeiket. A városon belüli közösségi közlekedés és a kerékpározás amellett, hogy környezetvédő és emberbarát közlekedési formák, jóval kedvezőbb költséggel járnak, mint az autózás.

Az Europark minden szolgáltatásával igyekszik támogatni a kerékpárral érkezőket is: fedett kerékpártároló valamint gyorsszerviz is várja a bringásokat.

A szervezők ugyanakkor jelezték, hogy egy esetleges eső esetén a rendezvény elmaradhat.

  • Megosztom