Így készül a karácsonyra a Media Markt

Több eladóval, bővebb árukészlettel és folyamatos akciókkal készül a Media Markt a karácsonyi időszakra. Európa piacvezető műszaki áruházlánca egy normál hónaphoz képest háromszoros forgalomra számít. A megnövekedett terhelésre mind a webshop, mind pedig az áruházak hónapok óta készülnek.

 

A 2014/15-ös The Consumer Barometer Survey adatai alapján elmondható, hogy a hazai lakosság elsősorban offline vásárol elektronikai termékeket. Arra a kérdésre, hogy televíziót, telefont, laptopot, illetve háztartási gépeket jellemzően hol vásárol, 50-70 százalék jelölte meg az áruházakat, az online vásárlások aránya 20-25% körül volt. A karácsonyi időszak kapcsán is hasonló arányra számít a Media Markt, a vásárlókat éppen ezért 1000 fős szakértői gárdával, egyszerűen átlátható áruházi struktúrával, valamint az online felület esetében 3 órán belül megadott válaszokkal várják.

 

„Egy hagyományos hónaphoz viszonyítva körülbelül háromszoros forgalomra számítunk. A legtöbben jellemzően december 10. és 24. között érkeznek. A megnövekedett létszámra ugyanakkor hónapok óta készülünk, mind az áruházakban, mind pedig online számíthatnak a vásárlók meglepetésekre, amelyek leegyszerűsítik majd a vásárlást számukra” – mondta el Szánthó Balázs, a Media Markt-Saturn Holding Magyarország Kft. In store menedzsere.

 

A karácsonyi vásárlási szezont követően a vásárlóknak a teljes januári hónap rendelkezésükre fog állni az esetleges áru-visszaváltásra. Ehhez a terméket hibátlan állapotban, minden alkatrészével és eredeti csomagolásával, illetve számlájával kell visszajuttatni a Media Markthoz. „Ha valaki webshopunkban vásárol, a szokásos 14 nap helyett 60 áll rendelkezésére, hogy elálljon a vásárlástól. Az áruházakban vásárolt termékeket a karácsonyi szezonra való tekintettel január végéig lehet visszahozni. Fontosnak tartjuk, hogy a fogyasztóink biztonságban érezzék magukat, ezért csak megbízható, hivatalos gyártói garanciával rendelkező kereskedőktől szerzünk be termékeket” – tette hozzá Szánthó Balázs.

 

Az idei év slágertermékei a Media Markt szerint az applikációval vezérelhető okoseszközök, a televíziók, az okostelefonok, notebookok és háztartási gépek lesznek. Az egyes áruházak ünnepi nyitva tartása egymástól eltér, pontos információk a vállalat honlapján, a kérdéses áruház kiválasztását követően érhetők el.

  • Megosztom