Így keress fél nap alatt 2 millió dollárt!

Hatalmas sikert aratott az új, közösségi játékkonzol. Támogatottsága rekordot döntött a Kickstarteren.

Ha folytatódik az a támogatottság és elszántság, amit a OUYA konzol élvez, akkor lehet, hogy egy erős, új szereplővel kell számolnia a Microsoftnak és a Sony-nak – írja a Technet. A Kickstarteren indított projekt 12 óra alatt 2 millió dollárt gyűjtött, ami minden eddigi rekordot megdöntött és még 28 nap van hátra a határidő lejártáig. Az ötletgazdák eredetileg 950 ezer dollárban szabták meg a célt, a lendületet látva azonban szinte biztos, hogy sokszorosan meg fogják haladni.

 

A OUYA konzol egy olcsó, Android alapú, nyílt rendszerű játékkonzol, ami szabadon buherálható, hackelhető. A készítők nem csak sugallják, hanem egyenesen buzdítanak mindenkit, hogy majd essenek neki a konzolnak és hozzanak ki belőle, amit csak akarnak, legyen az szoftveres, vagy hardveres megoldás. Az összeszereléskor nem használnak speciális csavarokat, és a rootolás sem jár garanciavesztéssel. A prototípus már elkészült, az üzleti modell szerint minden játékot ingyenesen ki lehet majd próbálni egy demó formájában, és ha tetszik, akkor meg lehet vásárolni.

 

 

Minden féle játékstílus (FPS, akció, stratégia) megtalálható lesz a kínálatban, a Minecraft nevét pedig máris bedobták a köztudatba, ami biztosan szintén vonzó lehet a közönségnek. A OUYA konzolok módjára, a TV-re kötve működik, és a lényege az, hogy a nyitottsággal, a mindössze 100 dolláros (kb. 23 ezer forint) árral minél több fejlesztőhöz eljusson a rendszer, ami remélhetőleg töménytelen játékot eredményez majd. A nagy siker annyira meglepte a projektgazdákat, hogy most ők kérdezik az adományozókat arról, hogy milyen funkciókat szeretnének még látni a gépben, így ezek alapján elkészülhet az első, teljes mértékben közösségi játékkonzol – olvasható a technet.hu-n.

  • Megosztom