Így kampányol az első magyar közösségi autós szolgáltatás

Minimalizált meddőszórás. Tűpontos, targetált célzás. Célcsoportokra lebontott, külföldi kutatások eredményeire és hazai tapasztalatokra épülő üzenetek. Ezekkel támogatja az első magyar közösségi közlekedési szolgáltatás Béta tesztjének sikerét a HPS kreatívjai mellet a Whitereport csapata és Mezei Márk, az Ogilvy PR egykori kommunikációs vezetője.

 

Kevesebb mint egy hete indult útjára a shared economy modellre épülő, első hazai közösségi közlekedési szolgáltatás nyilvános Béta tesztje. A GreenGo elnevezésű hazai startup vállalkozás 45 elektromos autót tett elérhetővé közösségi autózás rendszerén belül reális és elérhető áron azok számára, akik Budapest tágabb értelemben vett belvárosában mobiltelefonjukkal szeretnék lefoglalni autójukat majd perc alapú elszámolással fizetni a megtett útjaikért. Az új szolgáltatás elsősorban a fiatalos és új technológiák iránt nyitott, zöldtudatos korosztályokat szólítja meg.

 

A targetált PR kampány kettős célt szolgál: egyrészt általános hasznú kategóriát épít (ma Magyarországon ez az első és ilyen jellegű úttörő vállalkozás) másrészt megismerteti a konkrét szolgáltatás előnyeit a potenciális felhasználókkal. Ennek megfelelően a vállalkozás vezetői nem csak az eCarsharing koncepcióját igyekeznek elfogadtatni és megszerettetni a Budapestiekkel, de a GreenGo kapcsán két másik fogalmat is be szeretnének mutatni: a perc alapú számlázásra épülő autókölcsönzés elképzelését, és a teljesen környezetkímélő, elektromos autó közösségi használatát.

 

Az új szolgáltatás bevezető PR kampánya a nemzetközileg is többszörösen elismert médiakutató és elemző csapat 151 budapesti hiperlokális és tematikus médiumok tartalomszolgáltatásra kiterjedő, Goldfish elnevezéssel elérhető, egyéni kerületekre is értelmezhető, cross-médiás mérésén alapul, amelynek segítségével a kampány üzenetei nem csak a hagyományos médiumoknál olcsóbban, de sokkal hatékonyabban is elérik a megcélzott fővárosi célcsoportokat. A PR kampányban használt mérés nemcsak azt mutatja meg, hogy adott médiatípusoknak és médiumoknak mekkora a nézettsége, látogatottsága, olvasottsága, hanem azt is, hogy egy adott célközönség fogyasztási szokásaiban melyik milyen súllyal szerepel, vagyis a nyomtatott lapok, rádiók, tévék, szájtok együttes eléréséről ad információt a kommunikációért felelős csapatnak.

 

Pontosan látjuk, hogy a PR területén is egyre nagyobb a hirdetők igénye a célzott, eladásösztönző kommunikációra. E mellett azt is tudjuk, hogy a budapestiek előszeretettel fogyasztanak helyi híreket, keresik a helyi információkat, vagyis hatékony hiperlokális kommunikációt lehet cross-médiásan folytatni az ország legnagyob és legvonzóbb fogyasztói piacán. Azoknak, akik szintén úgy gondolják, hogy nem a megérzéseikre, hanem adatokra támaszkodva szeretnének kommunikációs kampányokat indítani egyszerűen kötelező, hogy ilyen szoftvereket és elemzéseket használjanak – tette hozzá Mezei Márk a kampány üzeneteiért felelős kommunikációs szakembere.

  • Megosztom