Így fejlesztenek a hazai cégek

Az idei év első InnoMax Klubjában az Invitel által létrehozott InnoMax Díj győztesei voltak a főszereplők. Olyan hazai vonatkozású, innovatív üzleti megoldásokkal ismerkedhettek meg a résztvevők, amelyek a XXI. század technológiájára építve tettek sikeresebbé, hatékonyabbá vállalatokat.

„Az Invitel hisz abban, hogy a modern üzleti informatikai megoldásoknak egyetlen célja lehet: használatukkal több pénzt keressen a partner. Az InnoMax Klubban egyszerűen, a profit nyelvén beszélünk az üzleti informatikáról. Bit/secundomok, hupok, switchek és MLLI-k nélkül mutatják be előadóink, hogyan tehetjük hatékonyabbá vállalatunkat egy korszerű IT megoldással” – mondta el Zsembery György az Invitel vezérigazgató-helyettese. Előadásában arra is választ adott, hogy miként lehet fejleszteni beruházás nélkül vagy kit és miről érdemes egy üzleti döntéshozónak megkérdeznie, ha érzi, lehetne jobban is működtetni a céges informatikát. „Mi úgy gondoljuk, a vállalatvezetőnek elsősorban nem azt kell megértenie, hogyan működik az informatika, hanem azt, miként tudja mindezt jól használni a hatékonyság és a több profit érdekében. Ebben szeretnénk a jövőben is még nagyobb szerepet vállalni” – tette hozzá.

 

A DataLogic Kft, az InnoMax Díj 5-19 fős vállalatok kategóriájában nyert virtuális iroda megoldásával. „A TVIR virtuális irodai keretrendszerünk a KKV-k számára készült. Azért elsősorban nekik, mert ők azok, akik sokszor nem képesek megfizetni a „nagy” cégek vállalatirányítási rendszereinek horribilis licence díjait. A program elérhető áron, havidíjas konstrukcióban, akár felhőalapon működve is képes a cég minden munkafolyamatát keretbe foglalni és bárhonnan elérhetővé tenni” – mondta el előadásában Oláh Sándor a DataLogic Kft. ügyvezetője.

 

RT5 Taxi Holding Kft. az elmúlt évben lényegében minden olyan újítást bevezetett, ami egy XXI. századi taxi társaságtól elvárható. Így az e-számlázási rendszert, e-taxikártyát, e-taxicsekket, e-vállalatirányítási rendszert, a mobilos fizetést, IP call centert vagy éppen saját okostelefon-alkalmazást. A cég ügyvezető igazgatója, Horváth Csaba hasznos tapasztalati példákkal szolgált arról, mire kell figyelni, milyen buktatói lehetnek egy ilyen komplex modernizációnak és persze arról is beszámolt, hogy milyen eredményeket értek el. „Éreztük, hogy lépnünk kell. És nem is csak a versenytársak, hanem magunk miatt is, hiszen láttuk magunk körül, hogy elképesztően sok jó e-megoldás érhető el a piacon. Ezeket alakítottuk hozzá a vállalat egyes részlegeihez, folyamataihoz a hatékonyság és ügyfélközpontúság és a fenntarthatóság szellemében” – mondta el cégvezető, aki a közepes méretű vállalatok kategóriában vehette át az InnoMax Díjat.

 

„Az emberek már mobilabbak, mint régen, kevesebb az idejük, és az időbeosztásuk is szigorúbb, mint néhány évvel ezelőtt. Erre az igényre fejlesztettük az HBO GO-t, egy exkluzív Pay-TV szolgáltatást, olyan eszközökre, melyek képesek az internet alapú kommunikációra. Az HBO GO-val saját időbeosztásunk szerint nézhetünk HBO-műsorokat személyi számítógépek, okostelefonok, táblagépek, connected TV-k vagy játékkonzolok segítségével. Ez egyedülálló, az előfizetők igényeihez minden szinten alkalmazkodó, innovatív módja a tévézésnek, amelyet egy magyar fejlesztő csapattal dolgoztunk ki” – mondta el Szilárdi János az HBO Europe új média igazgatója. A fejlesztés 10 országban elérhető, a szolgáltatás hátterét jelentő szervereket pedig az Invitel üzemelteti DataCenterében. A megoldás a legnagyobb cégek kategóriájában érdemelte ki az InnoMax Díjat.

 

A NEXON a HVG különdíját kapta az InnoMaxon. „HR a vállalat egyik legfontosabb erőforrását a munkaerőt kezeli. Ha ez nem működik hatékonyan, a cég sem tud. Új megoldásunk hatékony emberi erőforrás tervezést és beosztáskészítést tesz lehetővé, mellyel a vállalatok bérköltsége optimalizálható. Felhő alapon működik és magas szintű felhasználói élményt nyújt. Megfizethető áron, havi díjas konstrukcióban is hozzáférhető, mobil eszközökön, okostelefonokon keresztül is elérhető, a szürke és nyomasztó excel táblák helyett egy szerethető és hatékony rendszerben” – mondta el Kudich Zsolt a vállalat alkalmazás és projekt ágazati igazgatója.

  • Megosztom