Így változhat a rádiós piac

A Médiatanács ma hivatalosan is bejelentette, hogy egyedül a Hold Reklám Kft. maradt versenyben az országos kereskedelmi rádiós pályázaton, a másik jelentkezőt, a Class FM-et működtető Advenio Zrt.-t nem vették nyilvántartásba. A Hold Reklám Kft. tulajdonosa Bakai Tamás, aki korábban Andy Vajnának dolgozott. Az ügyben még jöhet fordulat, ha az Advenio bírósághoz fordul a Médiatanács döntése miatt.

Az országos kereskedelmi rádiós pályázatra két jelentkező adott be pályázatot, mindkettőjüket december 15-én a Médiatanács – formai hiányosságok miatt – hiánypótlásra szólította fel. A pályázatok formai vizsgálata után a Médiatanács a Hold Reklám Kft.-t pályázati nyilvántartásba vette, míg a testület a másik pályázó, az Advenio Zrt. pályázati nyilvántartásba vételét elutasította. Utóbbi a hiánypótlást nem teljesítette megfelelően, üzleti terve hibás számításon alapult, így pályázata nem felelt meg a pályázati felhívásnak. Ez olyan formai hiba, amely esetben a hatóságnak nincsen mérlegelési jogköre a nyilvántartásba vétel megtagadását illetően – írja közleményében a Médiatanács.

A nyilvántartásba vétel megtagadása miatt a pályázó felülvizsgálati kérelmet nyújthat be a bíróságra, amely a pályázati eljárás felfüggesztésével jár. Az eljárást ebben az esetben a Médiatanács csak a bírósági döntést követően folytatja.

A pályázati eljárásnak a következő szakaszában a pályázat tartalmi kiértékelése folyik, de mivel az Advenio kizárásával csak egyetlen pályázó marad bent a pályázatban, a Hold Kft. biztosra veheti győzelmét, ha csak a bírósági eljárások esetleg ezt meg nem akadályozzák – írja a 24.hu.

A Hold Reklám Kft. tulajdonosa és ügyvezetője néhány hónapja az a Bakai Mátyás, aki tavaly októberig a Radio Plus Kft. társügyvezetője volt Andy Vajna kormánybiztos mellett. A Radio Plus Kft. működteti a ma már több mint 30 városban fogható, hálózatban működő Rádió 1-et.

Bakai és Vajna máig üzleti kapcsolatban állnak egymással, hiszen a Hold Reklám Kft. helyi rádiói hálózatba kapcsolódva működnek a Rádió 1-el, azaz a Rádió 1 műsorait sugározzák.

  • Megosztom