Így ünnepel a népszerű app

15 éves lett az egyik legnépszerűbb mobilalkalmazás, az évforduló alkalmából jelentősen megújult a Google Térkép. Ma már több mint egymilliárd ember használja az applikációt.

Mától egy frissített Google Térkép alkalmazást fognak látni – Androidon és iOS-en egyaránt – a felhasználók, ami még könnyebben elérhetővé teszi a szükséges funkciókat öt “easy-to-access” ikonnal: Felfedezés, Ingázás, Mentve, Közzététel és Frissítés.

Felfedezés: A Felfedezés lapon többek között információkat, értékeléseket és véleményeket talál a világ mintegy 200 millió helyéről, ideértve a helyi éttermeket, a közeli látnivalókat és a városi tájékozódási pontokat.

.

Ingázás: Akár autóval, akár tömegközlekedéssel utazik valaki, az Ingázás ikonnal biztos lehet benne, hogy a leghatékonyabb útvonalon közlekedik. Be lehet állítani napi ingázási útvonalat, hogy valós idejű forgalmi frissítéseket, menetidőket és javaslatokat kapjon a felhasználó az alternatív útvonalakhoz.

Mentve: A felhasználók több mint 6,5 milliárd helyet mentettek el a Google Térképen – a szomszédos pékségtől kezdve a közelgő vakáció alkalmából kiszemelt híres étteremig. Mostantól ezeket kényelmesen megnézhetik egyetlen helyen, emellett pedig megszervezhetik közelgő utazásukat, valamint ajánlásokat oszthatnak meg az eddig meglátogatott helyek alapján.

Közzététel: Évente százmillió felhasználó segíti információkkal a Google Térkép naprakészen tartását. Az új Közzététel lapon könnyedén megoszhatja helyi ismereteit, például az utak és címek részleteit, a hiányzó helyeket, az üzletek értékelését és az azokról készített fotókat. Minden hozzájárulás nagyban segíti a többi felhasználót az új helyek megismerésében és a döntéshozatalban.

Frissítés: Az új Frissítés lap egy “hírfolyam”, a helyi szakértők által felkapott kihagyhatatlan helyekről. A felfedezés mellett elmentheti és megoszthatja ajánlásait másokkal, vagy közvetlenül cseveghet vállalkozásokkal is, hogy kérdéseire választ kapjon.

A Google Térkép ikonja is megújul: a térkép kezdetektől fogva kulcsfontosságú elemére, a tűre épül, s egyben képviseli azt a fejlődést, amely az egyik pontból a másikba történő navigálással kezdődött, és az új helyek és élmények felfedezésének megkönnyítéséig jutott.

  • Megosztom