Így reagált az Index főszerkesztője az elbocsátására

Mindvégig az Index szerkesztőségének érdekeit tartottam szem előtt, ahogy ez főszerkesztőként kötelességem is volt – írta Dull Szabolcs az elbocsátása kapcsán.

Ahogy írtuk, ma több változás is történt az Index vezetésében. Szombathy Pál lett a híroldalt működtető társaság vezérigazgatója, Sztankóczy Andrást igazgatósági taggá nevezték ki és elbocsátották Dull Szabolcsot, az Index főszerkesztőjét.

Dull Szabolcs ennek kapcsán a következőt írta:

“Nem véletlenül érezte az Index szerkesztősége veszélyben magát, és nem véletlenül döntöttem úgy, hogy átállítom a szabadságunkat jelző barométert. Mindvégig az Index szerkesztőségének érdekeit tartottam szem előtt, ahogy ez főszerkesztőként kötelességem is volt. Az elmúlt hetek eseményei még jobban meggyőztek arról, hogy Magyarországnak szüksége van egy olyan lapra, ahol nem lopakodó külső erők határoznak arról, mi kerüljön az újságba és kik csinálják azt az újságot. Ahol az egyetlen cél az olvasók tájékoztatása. Ahol nincs felső, kiismerhetetlen politikai vagy gazdasági akarat. Ahol szabadon, függetlenül lehet dolgozni.”

  • Megosztom