Így rádióznak a budapestiek

A fővárosiak 17 százaléka nem hallgat rádiót, de 60 százalékuk akár naponta többször is bekapcsolja az adást – derül ki az Opinio applikációval készített felmérésből. A férfiakra inkább jellemző a rádióhallgatás, mint a nőkre. A legtöbb gyakori hallgató a 40-49 éves korosztályból kerül ki. A baby boomer generáció körében vannak a legkevesebben, akik sosem hallgatnak rádiót, de azok is, akik napi rendszerességgel bekapcsolnák a készüléket.

Korosztálytól és nemtől függetlenül, jellemzően autóban hallgatunk rádiót. Közel azonos azok aránya, akik interneten is hallgatnak rádióműsorokat, és azoké akik csak a klasszikus csatornán keresztül élvezik azt.

A budapestiek körében a legnépszerűbb adó összességében a Rádió 1 (32.5%), ám az 50 év felettiek 30%-a a Retro Rádiót választotta kedvencnek, köztük átvette a legnépszerűbb adó szerepét. Összesítésben ez az adó végzett a második helyen húsz százalékos össznépszerűséggel, megelőzve ezzel a 3., Petőfi Rádiót (13%).

A felmérést az Opinio applikációval végezték 2020. augusztus 1. és 3. között. Az eredmények a 18-59 éves budapesti, okostelefonnal rendelkező lakosságra reprezentatívak kor, nem és iskolai végzettség szerint.

  • Megosztom