Így alakították át a Hír TV-t

Répásy Bálint a Hír TV új vezérigazgatója, a tartalomért Szikszai Péter felel, míg a hírigazgató az Echo TV volt hírigazgatója, Mentes Katalin lesz. Nyerges Zsolt a tévénél ma délelőtt tartott állománygyűlésen arról beszélt, hogy biztosított a csatorna finanszírozása.

Azt követően, hogy Simicska Lajos eladta a Hír TV-t biztos volt, hogy jelentős változások lesznek a Nyerges Zsolt tulajdonába került médiacégnél. Az elmúlt években a kormánnyal szemben kritikus hangvételű adónál ma délelőtt fél tizenegykor tartottak állománygyűlést a munkatársaknak.

Az Index beszámolója szerint a nagyon rövid, mindössze néhány perces tájékoztatón Nyerges Zsolt hangsúlyozta, hogy stabil a tévé pénzügyi helyzete, biztosított a finanszírozás. Az is kiderült, hogy médiaügyekkel nem kíván foglalkozni, erre egy tanácsadót kért fel Liszkay Gábor, a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mediaworks elnök-vezérigazgatója személyében.

Az új vezérigazgató a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-től érkezik, ahol üzletfejlesztési igazgatóként dolgozott. A tartalomért felelős vezérigazgató-helyettes Szikszai Péter, aki volt már vezérigazgató-helyettes a Hír TV-nél és dolgozott a Magyar Időknél és az Echo TV-nél is. Egy másik Echo TV-s, Mentes Katalin hírigazgatóként dolgozik a Hír TV-nél.

A Magyar Hang – a Magyar Nemzet egykori újságírói által készített lap – úgy tudja, hogy Kálmán Olgának, a Hír TV egyik legismertebb arcának már felmondtak, és egy másik közismert személy, Csintalan Sándor is távozik az adótól. Csintalan az Indexnek annyit mondott, hogy vagy kirúgják, vagy önként távozik a csatornától.

Arra vonatkozóan, hogy milyen lesz a Hír TV hangvétele a jövőben sokatmondó volt, hogy Szikszai Péter arról beszélt, hogy változnak a műsorok.

  • Megosztom