Igencsak belehúz a Lidl

Hatvenkétezer négyzetméteres logisztikai központot épít a Lidl Magyarország Ecseren. A beruházás összértéke 35 milliárd forint, amelyet 1,2 milliárdos beruházásösztönző állami támogatással finanszíroz. A központ a tervek szerint 2021 novemberében nyitja meg kapuit és 400 munkahelyet teremt.

A vállalat jelenleg három, a székesfehérvári, a szigetszentmiklósi és a hejőkürti logisztikai központjaiból látja el az ország 183 Lidl áruházát Magyarország egész területén. A tervek szerint a munkálatok 2021. november második felében zárulnak, az elkészült raktár pedig budapesti és Budapest környéki áruházak kiszolgálásáért felel majd.

A nagy volumenű beruházás 62 ezer négyzetméteren valósul meg, amely 9 futballpályányi terület, és ebből több mint 21 ezer négyzetméter hűtött teret alakítanak ki. Az új raktárban egy hónap alatt több mint 200 ezer raklap fordul majd meg és akár 5000 kamion fogadására is alkalmas.

A Lidl Magyarország 2004-es piacra lépése óta dinamikusan fejlődik, ennek köszönhetően a forgalmát tekintve az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok között a legdinamikusabb növekedést tudhatja magáénak, és immár a második legnagyobb kiskereskedelmi lánc az éves árbevétel szempontjából.

A vállalat országos szinten egyedülálló ütemben és mértékben tovább növeli munkavállalóinak bérét is: az elmúlt két év során több mint 12 milliárd forintot fordított bérfejlesztésre, a 2020-as gazdasági évben pedig további 7,3 milliárd forintot fordít béremelésre – írta a markamonitor.hu.

  • Megosztom