Idén is megtartják a nagy strandos rendezvényt

Jövő szombaton, július 25-én a strandok, fürdők országszerte meghosszabbított nyitvatartással és néhol programokkal is várják a vendégeket.

A Strandok Éjszakája nevű rendezvénysorozatot tíz évvel ezelőtt indította útjára a Magyar Fürdőszövetség. A kezdeményezéshez csatlakozó strandok a megszokottnál hosszabb – sok esetben éjfélig tartó – nyitvatartással készülnek az eseményre. Ezen felül számos fürdőben zenés programokat is tartanak, de idén sok helyen tűzzsonglőrök is fellépnek és kisebb koncertekre, szaunafelöntésekre, filmvetítésre, diszkóra is akadnak példák.

Valószínűleg a Strandok Éjszakája is hozzájárult ahhoz, hogy az elmúlt években az éjszakai fürdőzések több helyen is rendszeres programmá váltak. Néhány fürdőben szinte minden hétre készülnek valamilyen éjszakai programmal. Igaz ugyanakkor az is, hogy a koronavírus-járvány miatti leállásokat követően egyes fürdőben még nem indultak újra az esti fürdős programok.

Az idei rendezvényre július 25-én, szombaton kerül sor, a kezdeményezésben résztvevők listáját (ami jövő szombatig még bővülhet), itt találják.

  • Megosztom