Idén is keresik a legintelligensebb vállalatot

Idén hatodik alkalommal rendezik meg az „Év intelligens vállalata” versenyt Magyarországon. A díjat az a cég kaphatja, amelyik által delegált munkavállalói csapat tagjainak az intelligenciahányados-átlaga a legmagasabb.

A díjat a Mensa országos szervezetei adják át, vagyis a legmagasabb intelligenciájú embereket tömörítő egyesületek. A Mensa 140 ezer tagot számlál szerte a világon, akiknek 2 százaléka Magyarországon él.

A feladat egyszerű: a versenyben induló vállalatot képviselő csapat tagjainak a legmagasabb intelligenciaátlagot kell elérnie a két fordulóban. Az első lépcső egy online teszt lesz, amelyen a legjobb eredményt írókat kérik fel a második lépcsőben való részvételre. A második lépcső már személyes jelenlétet igénylő, hivatalos Mensa teszt.

A szervezők természetesen vigyáznak a munkavállalók személyiségi jogaira és a vállalat jó hírnevére is. Ez annyit jelent, hogy kizárólag a versenyben részvevő munkavállalók tudhatják meg a saját eredményüket, a cégek vezetői és a közvélemény pedig majd csak a legjobb három vállalat nevét a novemberi díjátadón.

Az elmúlt években már 100 vállalat összesen 4000 munkavállalót nevezett a versenybe, amely a Mensa HungarIQa Egyesületnek, így a globális Mensának is nagy népszerűséget hozott.

Zsinórban háromszor nyerte meg a NOKIA a nagyvállalati kategóriát. 2015-ben még az Ericssonnal holtversenyben nyert, de a következő évben szabályzatmódosítás lépett életbe, amely kizárta a holtversenyt, így egyedül vitte el a csúcsdíjat, amelyet 2017-ben megismételt.

2018-ban már nem indult a nagyvállalat, azonban elegánsan lépett ki a versenyből: vándordíjat hozott létre. A díjátadón Zagyva Béla ügyvezető elmondta, nagy dicsőség számukra a triplagyőzelem és szeretnék, ha ezt más is átélhetné. A vándordíjat minden évben megkapja a győztes és aki szintén tripla győzelmet arat majd, az meg is tarthatja.

2018-ban a Morgan Stanley Magyarország vehette át a vándordíjat és képviselőjük úgy nyilatkozott, hogy szeretnék is megtartani.

  • Megosztom