Ideiglenes jogosultságokat oszt a Médiatanács

A Médiatanács ideiglenes jogosultságot biztosít a helyi audiovizuális médiaszolgáltatóknak. Az eljárást a helyi szolgáltatók kérelme alapján indítja el a testület.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa azoknak a földfelszíni, szerződés alapján működő helyi audiovizuális médiaszolgáltatóknak helyzetét, amelyeknek a szerződése 2011. december 31. napján lejár, a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról szóló törvény alapján ideiglenes médiaszolgáltatási jogosultság biztosításával rendezi.

 

Az eljárás a médiaszolgáltató Médiatanácshoz benyújtott kérelme alapján indulhat. A testület a médiaszolgáltató kérelme alapján – amennyiben az a törvényi feltételeknek megfelel – a médiaszolgáltatóval ideiglenes hatósági szerződést köthet.

 

Az ideiglenes hatósági szerződések időtartama 2012. december 31-ig tarthat. Amennyiben a szerződéskötés feltételei az ezt követő időszakban is fennállnak, a Médiatanács kérelemre ismételten megvizsgálja az ideiglenes szerződés meghosszabbításának, illetve új szerződés kötésének indokoltságát.

 

Az ideiglenes hatósági szerződés a médiaszolgáltató műsortartalmi vállalásai fenntartására irányul.

  • Megosztom