Hűséges mobilosok

Az amerikaiak nem váltanának.

Egy felmérés azt kutatta, hogy az okostelefon tulajdonosok hajlandóak lennének-e adott esetben olyan telefont vásárolni, mely más rendszert futtat. Meglepő módon a legtöbben ragaszkodnak ahhoz, amibe már belekóstoltak – írja a Technet.

 

Kifejezetten az Android, iOS és Blackberry felhasználók lettek megkérdezve, melyben egy Nokia Lumia 920-ra történő váltásról volt szó. A válaszolók 18 és 35 év közötti amerikaiak voltak, akik jelenleg a három fent említett rendszert használják már bizonyos ideje.

 

A megkérdezettek 52 százaléka kizártnak tartja, hogy elhagyná a platformot, nemhogy a Windows Phone-ért, de még egy másik “nagy” rendszerért sem. 35 százalékuk hezitál, de a váltás esélye náluk sem mérvadó. 13 százalék mindössze az, aki azt mondta, hogy meggondolná, ám csak akkor ugranának bele, ha olyan áron kínálnák azt, ami számukra kiemelten kedvező.

 

A 2371 résztvevőből nem túl meglepő módon 40 százalék androidos volt, 31 százalék iOS-es, a maradék pedig Blackberry-s. Bár a kutatás kifejezetten a Lumia 920-ra volt kihegyezve, mégis le lehet belőle szűrni, hogy mennyire ragaszkodnak az emberek az általuk már megismert, és megszeretett rendszerhez. Érdekes, hogy a 920-as funkciói közül az emberekben nem a kamera és a dizájn maradt meg leginkább, hanem a kesztyűvel is használható érintőkijelző.

 

Nagyon nehéz dolga van a Microsoftnak, hát még a Nokiának, hisz a részesedésük nagyon ingadozik – a legutolsó jelentések szerint például csökkent, így a folyamatosan haldokló RIM-et sem lesz egyszerű befogni – olvasható a technet.hu-n.

  • Megosztom