Hozzánk is megérkezett az új csúcsmobil

Mától nálunk is kapható a január elején rendezett Las Vegas-i szórakoztató elektronikai kiállításon, a CES-en bemutatott Huawei Mate 8. A kínai cég méretét tekintve is figyelemreméltó okostelefonja az elődjeinél jóval erősebb processzort kapott és olyan akkumulátort, amivel átlagos használat mellett akár 2,5 napig is bírja újratöltés nélkül.

 

A Huawei fogyasztói üzletága a 2016. január 5-i amerikai CES (Consumer Electronics Show) szórakoztató elektronikai kiállításon tartott bemutatója után Magyarországon is megszervezte legújabb prémium kategóriás termékei, a Mate 8 okostelefon és az M2 10” tablet premierjét.

 

A rendezvényen Seth Wang, a Huawei Technologies Hungary Kft. fogyasztói üzletágának vezetője ismertette csoportjának 2015. évi hazai eredményeit is. „Az elmúlt év a dinamikus növekedés ideje volt Magyarországon a Huawei fogyasztói üzletág számára. Az üzletág bevételei 86 százalékkal haladták meg a 2014. évi értéket. A Huawei piaci részesedése is jelentősen nőtt a magyarországi fogyasztói piacon a GfK Piackutató Intézet szerint: darabszám alapján 2015-ben elérte a 7 százalékot, szemben a 2014. évi 4,4 százalékkal. 2015 decemberében pedig már minden tizedik Magyarországon eladott okostelefon Huawei/ Honor volt.” – jelentette be az üzletág vezetője. „A Huawei folytatja közép- és felsőkategóriás termékekre fókuszáló stratégiáját 2016-ban is. Ezzel összhangban a Huawei Magyarország célja, hogy továbbra is a hazai okostelefon piac meghatározó szereplője legyen és megduplázza piaci részesedését a következő évben.”

 

A Mate 8 itthon 2016. január 29-től vásárolható meg 199 990 forintos javasolt bruttó fogyasztói áron a Media Martknál, az EDigitalnál és a Speedshop-nál ezüst (moonlight silver) és szürke (space grey) színekben. A Mate 8 a szolgáltatók közül a Telekomnál lesz először elérhető online, egy elővásárlási akció keretein belül 2016. február 1-től 14-ig. A Mate 8 értékesítése a Telekomnál február 15-én kezdődik. 2015 januárjában nemcsak a Mate 8 értékesítése kezdődik meg, hanem a Huawei Watch is az üzletekbe kerül a Media Marktnál, Edigitalnál, és a Speedshopnál. Az új 10 colos M2 tablet és a hölgyek számára tervezett Huawei Watch pedig várhatóan 2016 márciusától vásárolható meg Magyarországon.

 

A 6 colos full HD kijelzőjű Mate 8-at az eddigi legerősebb, új, saját fejlesztésű Kirin 950 chipsettel szerelte fel a gyártó. Így a korábbi Kirin 925-ös verzióhoz képest ez a készülék 100 százalékkal magasabb CPU-teljesítményt, 125 százalékkal megnövelt grafikus gyorsítást, és 70 százalékkal magasabb energiahatékonyságot biztosít.

 

A készülék 4000mAh-s akkumulátora lehetővé teszi, hogy normál használat során akár két és fél napot is kibírjon töltés nélkül a telefon. Gyakori használat esetében kicsit több mint másfél napot kibír töltés nélkül. A Mate 8 gyors töltési technológiájának köszönhetően a telefon 30 perc alatt feltölthető olyan szintre, hogy egy napig kitartson, 105 százalékkal gyorsabban, mint az Apple iPhone 6s Plus.

 

A Mate 8 a legfrissebb Android 6.0-át futtatja a Huawei saját fejlesztésű EMUI 4.0 kezelőfelületével. A készüléket a Huawei új generációs ujjlenyomat-olvasóját tartalmazza, amely érzékelője 10 százalékkal hatékonyabban azonosít, mint a Huawei eddigi ujjlenyomat leolvasói, sőt, egy megerősített védelmi technológiát alkalmaz.

 

A Mate 8-at 8 megapixeles előlapi kamerájával és 16 MP hátlapi kamerával látta el a gyártó. A készülék forradalmian új Sony 16MP IMX298 optikai képstabilizátort tartalmaz, 23 százalékkal megnövelve a szenzor méretét.

  • Megosztom