Hosszú Katinka az Év Embere

Hosszú Katinka kapta meg a Figyelő című hetilap első Év Embere díját, a múlt évben elért eredményeinek köszönhetően. Az elismerést Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke és Lambert Gábor főszerkesztő adta át az úszónőnek.

 

A Figyelő Év Embere díját az a személy kaphatja meg, aki a magyar gazdasági, kulturális, tudományos vagy sportéletben kiemelkedőt alkotott, teljesítménye nemzetközileg is elismert, és üzletileg transzparens módon, a szabadpiaci verseny szabályai szerint mérhető eredményt tudott felmutatni.

 

Hosszú Katinka a Figyelő első Év Embere díjazottja, az elismerést a 2014-ben nyújtott kiemelkedő úszó- és pénzügyi teljesítményének köszönheti. Az úszónő tavaly öt világrekordot ért el, 68 Világkupa-érmet (közte 51 aranyat) nyert. 122 győzelmével immár ő vezeti a Világkupa-történet örökranglistáját. 2014-ben hat Európa-bajnoki érmet, közte három egyéni aranyat is magáénak tudhatott. Ennek eredményeképp Hosszú Katinka az úszás első dollármilliomosa lett.

 

Három olimpián vett részt, kettőn döntőbe is jutott. Háromszoros világ-, kilencszeres Európa-bajnok. Tizenöt alkalommal döntötte meg a világcsúcsot. Az egyetlen női úszó, aki egy időben tartja rövid pályán a 100, a 200 és a 400 vegyes számban a világcsúcsot. Itthon kétszer választották meg az Év Sportolónőjének. A Nemzetközi Úszószövetség pedig az Év Úszónőjének választotta tavaly.

 

(fotó: MTI)

 

A Marketing&Media magazin legújabb előfizetési akciójában a lapunk mellé ajándékba adunk HVG Extra-, Marie Claire-, National Geographic-, Playboy-előfizetést és választhat egy 10 ezer forintos borválogatás, vagy egy páros Oxygen Wellness-belépőt. Kattintson ide a részletekért! (x)

  • Megosztom